Η ΑΕΛ καλώς το είπε και ακόμα καλύτερα το έκανε παίζοντας με τη «φανέλα αλληλεγγύης» (φωτό)


Το είπε και το έκανε η ΑΕΛ… και αγωνίστηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό με φανέλα που έγραφε το μήνυμα αλληλεγγύης «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» καθώς η ομάδα δε διαθέτει χορηγό φανέλας.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι είχε ενημερώσει τη Super League για την κίνησή της η οποία όμως δεν την ενέκρινε καθώς θεώρησε ότι το μήνυμα ως «άκρως πολιτικό», κάτι που βάσει κανονισμών απαγορεύεται.

Βέβαια, δεδομένης της σπουδαιότητας του θέματος και της θέσης της Ελλάδας που την εμπλέκει άμεσα στο τεράστιο αυτό ανθρωπιστικό (και πολιτικό λόγω πολέμων και ξεριζωμών) πρόβλημα, η απόφαση της Λίγκας προκάλεσε την οργή μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης, φίλαθλης και μη.

Έτσι, παρά την απόφαση της Super League, η ομάδα της Λάρισας αποφάσισε να κατέβει τελικά με τις συγκεκριμένες εμφανίσεις στον αγώνα, αποφασίζοντας παράλληλα να επωμιστεί το βάρος κάποιου μικρού προστίμου που ενδέχεται να κληθεί να πληρώσει για την «ανθρωπιστική παράβαση» στην οποία υπέπεσε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην απόφαση της ΑΕΛ, μάλιστα πήγε στον αγώνα και φόρεσε και ο ίδιος την φανέλα της ομάδας με το μήνυμα για τα προσφυγόπουλα.

Την υποστήριξή του στην ΑΕΛ εξέφρασε και ο Δήμος Λάρισας.

Η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα με σπουδαίο κόσμο, η οποία όμως έχει για ιδιοκτήτη τον Αλέξη Κούγια, με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για τα αισθήματα της πλειοψηφίας του φίλαθλου -και όχι μόνο- κόσμου. Όμως το γεγονός ότι η Super League κατάφερε να κάνει την κοινή γνώμη να «αγαπήσει» μια ομάδα που ανήκει στον Κούγια, την οποία διοικεί με τη γνωστή πρακτική της διαρκούς έκθεσής του προσωπικά… αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να προβληματίσει!

Αγωνιστικά

Στο αγωνιστικό που μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, το ματς έληξε 0-0, αποτέλεσμα που προκάλεσε τριγμούς στο σττρατόπεδο των πρασίνων του Μαρίνου Ουζουνίδη.


Περισσότερα: