Ανακοίνωση των 8 πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής


 

Από κοινού οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής έβγαλαν ανακοίνωση με τις απόψεις τους για το πως θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης έτσι ώστε το πρωτάθλημα να είναι πιο ελκυστικό και να μην υπάρχουν προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των πρωταθλητριών σωματείων έχει ως εξής:

Προς:

  1. Αξιότιμο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη
  2. Αξιότιμο Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο
  3. Αξιότιμο Πρόεδρο Superleague κ. Μηνά Λυσάνδρου
  4. Αξιότιμο Πρόεδρο Superleague 2-Football League κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο
  5. Αξιότιμο Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά

Θέμα: Πρόταση για νέα βιώσιμη αναδιάρθρωση των Επαγγελματικών Κατηγοριών του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, μετά την Πανδημία του Κορωνοϊού.

Σε συνέχεια της κοινής μας δήλωσης για την ύπαρξη βιώσιμης λύσης και την αναγκαστική αναδιάρθρωση κατηγοριών, λόγω της πανδημίας της COVID-19. Ως πρόεδροι, των ‘’8’’ πρωταθλητριών ομάδων της Γ΄ Εθνικής, προχωρούμε στις αναλυτικές θέσεις τροποποίησης των πρωταθλημάτων της χώρας μας, καθώς και στην κοινοποίηση των προτεινόμενων εργαλείων βιώσιμης ανάπτυξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στα επόμενα χρόνια, μετά την βαθιά κρίση, που πλήττει ήδη, τον Ελληνικό αθλητισμό.

Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο να διορθώσουμε την περσινή αποτυχημένη-εκ του φετινού αποτελέσματος- αναδιάρθρωση (όπου οι ομάδες γνώριζαν από την αρχή στην SL2 ότι δύο σωματεία δεν μπορούν  να ανταπεξέλθουν αγωνιστικά και ότι το πρωτάθλημα της FL, ολοκληρώνεται τον Μάρτιο χωρίς playoff και οδηγείται έτσι σε 6μήνη απραξία) αλλά να θέσουμε τις βάσεις για τα επόμενα χρόνια, ώστε μέσα από το πέρασμα του φονικού ιού, να προκύψουν νέα αισιόδοξα δεδομένα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μέσα από αυτή την κοινή επιστολή, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι δεν επιβάλουμε τις προτάσεις μας, δεν επιθυμούμε νέες αδικίες σε βάρος του σπορ που υπηρετούμε, για δική μας εύνοια, διορθώνοντας μάλιστα λάθη του παρελθόντος, ούτε απορρίπτουμε, ότι θετικό έχει προκύψει από τις αλλαγές στα πρωταθλήματα τα περασμένα έτη. Ζητούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τις ομάδες ή τις επιτροπές των ανωτέρων πρωταθλημάτων, καθώς και με την ηγεσία του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, προκειμένου να ακουστούν οι προβληματισμοί μας, να μελετηθούν οι προτάσεις μας και να αξιοποιηθούν τα εργαλεία μας, για το κοινό καλό.

Μέσα στον ορυμαγδό της πανδημίας και την αναξιοπιστία που περιβάλει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ας δημιουργήσουμε ένα νέο προϊόν, που θα κεφαλαιοποιήσει μέσα από τον Έλληνα φίλαθλο τις άξιες και το όραμα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όπως συμβαίνει στα προηγμένα κράτη της Ευρώπης και το ίδιο επιθυμούμε να συμβεί και εδώ.


Περισσότερα: