Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (προσωρινά) ανεπηρέαστα

Μπάλα


Μετά τις νέες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μπράβους, απειλές, ενέδρες, εμπρησμούς και δε συμμαζεύεται…, η κατάσταση μοιάζει με Κολομβία.

Υπό αυτές τις συνθήκες η ΕΠΟ καλώς πήρε τα μέτρα της και ανέβαλα την αγωνιστική δράση το Σ/Κ που έρχεται, αν και όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι τέτοιο είναι ασπιρίνη στον καρκινοπαθή…

Και ενώ η αναβολή αφορά σίγουρα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα Α’-Γ’ κατηγορίας και τους αγώνες της β’ φάσης του Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένοι για το Σ/Κ, υπήρχε κίνδυνος να γενικευτεί και να επηρεάσει και τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Γ.Γ. Αθλητισμού, σε αντίθεση με απόφαση της ιδίας πέρσι σε αντίστοιχη περίσταση, κράτησε απ’ έξω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και έτσι αναμένεται όλα τα ματς να διεξαχθούν κανονικά. Λέμε “αναμένεται” γιατί κανείς δε ξέρει αν αύριο μπουν κι άλλες “τυχαίες” πυρκαγιές, βρεθεί κανένας κρεμασμένος, «τσιμεντωμένος», ή απλά «χαμογελαστός»… και προκύψουν νέες εξελίξεις.

Να αφήσουν ήσυχους τους ερασιτέχνες

Εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι στο γεγονός ότι κρίνεται ορθή η απόφαση της Γ.Γ.Α να μην ενοχλήσει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Είναι γνωστό ότι προβλήματα υπάρχουν σε όλο το χώρο του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου, από την κορυφή μέχρι τις ακαδημίες. Όμως είναι τραγικό λάθος να μπαίνουν τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι… από τη μία η μαφία, οι νταβατζήδες, τα μαύρα συμφέροντα που δίνουν μάχη (κυρίως μεταξύ τους) στις υψηλές κατηγορίες, με όποιο μικρό στίγμα παρατηρείται στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το οποίο είναι εξ ορισμού πρόβλημα άλλου εντελώς επιπέδου.

Για να το πάμε ακόμα παραπέρα, αυτή τη στιγμή που βλέπουμε πόσο «ωραία ατμόσφαιρα έχουμε» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τα τοπικά πρωταθλήματα αποτελούν ανάσα και διέξοδο και πρέπει να προστατευτούν από όλον αυτόν τον κακό χαμό που δε τους αφορά, και δε πρέπει να τους αφορά.


Περισσότερα: