Διακόπτονται όλα τα πρωταθλήματα μετά το κάψιμο του σπιτιού του προέδρου της ΚΕΔ!

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία


«Μαφιόζικη» επίθεση στο σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ

Πράγματα πέρα πάσης φαντασίας συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού μετά την «επίσκεψη» μπράβων στο σπίτι του πρώην προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Τσαχειλίδη, σήμερα κάηκε το σπίτι του νυν προέδρου, Γιώργου Μπίκα, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, την ώρα που βρισκόταν στην ΕΠΟ για να πάρει πίσω την παραίτησή του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν κάηκε μόνο το σπίτι του κ. Μπίκα, αλλά φθορές προκλήθηκαν και στις διπλανές κατοικίες.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο εισέρχεται σε μία φάση που φέρνουν συνθήκες Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένα Κολομβίας, αφού είναι προφανές πως οι εκπρόσωποι του παραποδοσφαιρικού στερεώματος χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να διαιωνιστεί η διαφθορά και η ανομία στο άθλημα.

Μετά την εμπρηστική απόφαση, FIFA και UEFA αποφάσισαν τη διακοπή του πρωταθλήματος.


Δεν προήλθε από βραχυκύκλωμα η πυρκαγιά

Ο πύραρχος και διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, μίλησε στο Σπορ FM για την πυρκαγιά:

Για την πυρκαγιά στην οικία Μπίκα: «Γύρω στις 11:15 το πρωί δεχτήκαμε τηλεφώνημα στο κέντρο του Πολυγύρου ότι υπάρχει πυρκαγιά σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών. Έφυγαν από εδώ πυροσβεστικά οχήματα και κατάσβησαν την πυρκαγιά που έκαιγε όλη την όψη του συγκροτήματος, τις πέργκολες και ό,τι άλλο υπήρχε εξωτερικά. Υπήρχαν υλικά που μπορούσαν να πάρουν φωτιά, όπως καναπέδες και μια ξύλινη κατασκευή που μάλλον αυτή μετέδωσε τη φωτιά στους υπόλοιπους χώρους. Η φωτιά άρχισε από το μπαλκόνι στο διαμέρισμά. Μάλιστα εισχώρησαν φλόγες μέσα στο σπίτι, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν πρόβλημα στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Κατασβήστηκε η πυρκαγιά σε ένα μισάωρο. Εξωτερικές ζημιές έγιναν και σε κάποιες γειτονικές κατοικίες, σε ανεξάρτητα διαμερίσματα».

Για την εστία της πυρκαγιάς: «Προήλθε από το μπαλκόνι. Έξω υπήρχε κάποιο ξύλινο δημιούργημα, μάλλον ένα ξύλινο καραβάκι, κι από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά, που μάλλον σιγόκαιγε για καμιά ώρα και μετά μετέδωσε την πυρκαγιά στις πέργκολες και στα υπόλοιπα ξύλινα μέρη της βεράντας».

Για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από εδώ και στο εξής: «Έχουμε ορίσει πραγματογνώμονα για να δούμε τι ακριβώς έγινε, να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανάκρισης και να δούμε αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάτι άλλο. Αυτό που μπορώ να πω σχεδόν με βεβαιότητα είναι πως δεν πρόκειται για βραχυκύκλωμα. Περιμένουμε το συντομότερο το πόρισμα. Η πίεση που υπάρχει είναι μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Θα δούμε αν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση ηλεκτρικής βλάβης για να κοιτάξουμε μετά πού μπορεί να οφείλεται η πυρκαγιά. Υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά εκεί, μπορούσε κάλλιστα κάποιος να βάλει πυρκαγιά και να φύγει».

Διακόπτονται όλα τα πρωταθλήματα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον εμπρησμό της οικίας του πρόεδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική, αφού αποφασίστηκε η επ’ αόριστον αναβολή του ελληνικού πρωταθλήματος της Super League και των μικρότερων κατηγοριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ:

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο.

Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

Στηρίζει πλήρως τη διακοπή των πρωταθλημάτων ο Βασιλειάδης

Την πλήρη στήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, χαίρει η απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για τη διακοπή όλων των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ελληνικού ποδοσφαίρου έως ότου διευκρινιστούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ,

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, ενημερώθηκε για την καταστροφή της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ, Γεωργίου Μπίκα, στη Χαλκιδική από πυρκαγιά, καθώς και για την απόφαση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής (ΠΔΕ) της ΕΠΟ για την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτιών της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο κ. Βασιλειάδης ξεκαθαρίζει πως η ΠΔΕ τελεί υπό την προστασία του κράτους και στηρίζει πλήρως την απόφασή της. «Μέλημα της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν συντομότερη διαλεύκανση της υπόθεσης και η επιβολή της νομιμότητας» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση και επισημαίνεται πως η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί από κοντά την όλη διαδικασία, είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια όργανα και είναι έτοιμη να παρέμβει με τον τρόπο που θα εκτιμηθεί.

Πηγή: ΚτΠ


Περισσότερα: