Σπύρος Αντωνόπουλος: «Απόλυτα δίκαιη η άνοδος με μόλις μία ήττα σε 34 αγώνες»


Για όλους και για όλα μίλησε εδώ στο thematch.gr ο προπονητής της Νίκης Τραγανού Σπύρος Αντωνόπουλος. Η πρωταθλήτρια ομάδα της Ηλείας τη φετινή σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία της πήρε την άνοδο για την Γ’ Εθνική και σίγουρα η πρόκληση της εθνικής κατηγορίας είναι μεγάλη.

Ο Σπύρος Αντωνόπουλος μας μίλησε για τη φετινή χρονιά λέγοντας τα εξής:

Ερ: Δίκαια το Τραγανό ανέβηκε στη Γ ‘ Εθνική;

Απ: Ναι θεωρώ πως απόλυτα δίκαια πήραμε την άνοδο κάτι που μαρτυρούν και οι αριθμοί.

Κάναμε μόλις μία ήττα σε 34 αγώνες και αυτό τα λέει όλα. Δείξαμε σοβαρότητα και πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και στο πρωτάθλημα αλλά και στα μπαράζ. Το να πετύχεις κάτι τέτοιο θέλει διάρκεια και εμείς το είχαμε αυτό.

Ερ: Θεωρείς πως αυτό το σύστημα για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Ηλεία μέσω αυτού του συστήματος των μπαράζ είναι άδικο για τον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου;

Απ: Ναι φυσικά. Θεωρώ πως είναι τελείως παράλογο αφού όσους βαθμούς διαφορά να έχει ο 1ος από τον 2ο δεν έχει σημαντικό όφελος. Είναι παράλογη αυτή η διαδικασία, δεν έχει κανένα απολύτως βαθμολογικό όριο.

Όταν είσαι πίσω από τον 1ο δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Αντίθετα ο 1ος έχει το άγχος και τη πίεση για να αποδείξει στα μπαράζ αυτό που πέτυχε στη κανονική περίοδο. Είναι πολύ μεγάλη και η ψυχολογική πίεση που έχει ο 1ος με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θεωρώ πως οι άνθρωποι που αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο της Ηλείας θα πρέπει να καταλάβουν τα αυτονόητα.

Ερ: Πως είδες το επίπεδο των ομάδων του φετινού πρωταθλήματος στην Ηλεία;

Σίγουρα ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλές καλές ομάδες που είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι άλλες τρεις ομάδες των μπαράζ ήταν ομάδες υψηλού επιπέδου και σε αυτό συνετέλεσε και οι πολύ καλοί προπονητές που είχαν.

Ερ: Ποιός ήταν το μυστικό της επιτυχίας ανόδου της Νίκης Τραγανού;

Απ: Σίγουρα η διάρκεια στην απόδοση που είχαμε.

Για να πάρεις πρωτάθλημα θέλει συνεχή προσπάθεια και να είσαι συνέχεια κοντά στην απόδοση που σε κάνει να διακρίνεται. Η Νίκη Τραγανού είναι μια ομάδα που έχει σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Πέρσι έφτασε στο τελικό των μπαράζ και φέτος ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πανηγυρίσουμε την άνοδο.

Ερ: Η συμμετοχή στη Γ’ Εθνική φοβίζει τη Νίκη Τραγανού;

Απ: Σίγουρα είναι μια νέα κατάσταση η συμμετοχή της ομάδας σε εθνικό πρωτάθλημα.

Πάντα το νέο, το άγνωστο εμπεριέχει και φόβο αλλά η ομάδα έχει εκείνους τους ανθρώπους που θα διασφαλίσουν την ομαλότητα και τη σωστή λειτουργία σε αυτή τη πολύ δύσκολη κατηγορία.

Ερ: Ο κόσμος του Τραγανού και της ευρύτερης περιοχής ήταν στο πλευρό σας;

Απ: Ο φίλαθλος κόσμος του Τραγανού ήταν ο καλύτερος.. διοικητικός παράγοντας.

Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω τη μεγάλη βοήθεια που παίρνει αυτή η ομάδα από τον κόσμο της. Στη Γ ‘ Εθνικής σίγουρα θα είναι ακόμα περισσότερο στο πλευρό μας γιατι η παρουσία της ομάδας σε εθνικό πρωτάθλημα είναι ιστορική.


Περισσότερα: