Ολοκληρώθηκε η προεδρική θητεία του Δ. Σαρρή στην Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑ


Ολοκληρώθηκε, μετά από 18 μήνες, η θητεία του Δημήτρη Σαρρή ως πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΑ μετά την απόφαση της ΕΠΟ να μην στελεχώνεται πλέον αυτή η επιτροπή από μέλος της διοίκησης. Ο νέος κανονισμός διαιτησίας προβλέπει τριμελής επιτροπή στις τοπικές Ενώσεις, αποτελούμενη μόνο από πρώην διαιτητές, που έχουν πιστοποιηθεί από την ΚΕΔ.

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Τάκη Ανδριόπουλο, Αγγελο Αποστολόπουλο και τον αείμνηστο Ηλία Μποσγανά για την άψογη συνεργασία.

Θεωρώ επιτυχημένη την θητεία της απερχόμενης επιτροπής, καθώς δόθηκαν ευκαιρίες σε αρκετούς νεαρούς διαιτητές να αναδειχθούν και με αυτό τον τρόπο να ανανεωθεί ο στόλος των διαιτητών, ιδιαίτερα στην Α’ Κατηγορία.

Η δεξαμενή των διαιτητών που σφύριζαν τα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας περιοριζόταν σε μια κλειστή ομάδα 9-10 διαιτητών, ενώ την περσινή περίοδο ορίστηκαν συνολικά 25 διαιτητές και 50 βοηθοί, οι μισοί από αυτούς νέοι, στην Α’ Κατηγορία. Η καυτή πατάτα για την επιτροπή ήταν τα 88 συνολικά παιχνίδια πλέι-οφ, πλέι-άουτ και μπαράζ, τα οποία ήταν καθοριστικά τόσο για την άνοδο όσο και για την παραμονή ομάδων. Ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και τα αποτελέσματα ήταν θετικά, με ελάχιστες διαμαρτυρίες από ομάδες.

Διαιτησίες με λάθη σίγουρα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, όμως είναι σημαντικό για μάς ότι η επιτροπή λειτούργησε ανεξάρτητα, χωρίς παρεμβάσεις από μέλη της διοίκησης. Ουδέποτε ως πρόεδρος αυτής της επιτροπής μπήκα στα πόδια των ανθρώπων που όριζαν τα παιχνίδια και αυτό για μένα ήταν το μυστικό της επιτυχίας.

Οι διαιτητές ήταν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι να σφυρίζουν αυτό που έβλεπαν, χωρίς εντολές. Ο νοών νοείτω … Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη στην νέα επιτροπή, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα συνεχίσει το θετικό έργο.

Θα πετύχει ακόμα αν καταφέρει να συσπειρώσει τους διαιτητές και να βγάλει προς τα έξω ένα κλίμα ενωτικό. Κανείς δεν περισσεύει. Όλοι είναι απαραίτητοι».


Περισσότερα: