Η πορδή που έφερε την κόκκινη κάρτα…

Κόκκινη κάρτα επειδή αερίστηκε

“Άλλος αέρας” φύσηξε στο γήπεδο

Στη Σουηδία… γράφτηκε ιστορία στο παιχνίδι της τρίτης κατηγορίας Järna SK – Pershagen SK, όχι γιατί έγινε κάτι αξιομνημόνευτο αγωνιστικά, αλλά για το λόγο της αποβολής ενός παίκτη, του Adam Lindin Ljungkvist. Ο παίκτης δεν αποβλήθηκε για κάποιο μαρκάρισμα, για επεισόδια ή εξύβριση, ούτε για ανάρμοστους πανηγυρισμούς. Αποβλήθηκε επειδή αερίστηκε, ή αλλιώς πέρδησε, ή κοινώς έκλασε στο γήπεδο εν ώρα αγώνα.

Ναι, καλά ακούσατε! Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή του… ξέφυγε μια “πορδίτσα”, στη διάρκεια του αγώνα κι ο  διαιτητής, Dany Kako, δεν έδειξε να ανέχεται την… ιδιόμορφη οσμή που ακολουθούσε το αριστερό μπακ, σε σημείο που του έδειξε άμεσα την κίτρινη κάρτα μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός.

Είχα πρόβλημα με το στομάχι μου, γι αυτό απλά την… άφησα“, ανέφερε σε δηλώσεις του ο θύτης (ή θύμαι; κανείς δεν ξέρει με σιγουριά) της επίθεσης με αέρια στο παιχνίδι, για να εξηγήσει πως “με το που την άφησα, μου έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Προφανώς έπαθα σοκ όταν κατάλαβα τι έγινε. Αυτό δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν“.

Φρόντισε μάλιστα να εξηγήσει:

Ρώτησα τον ίδιο τον διαιτητή αν είναι πρόβλημα που αερίστηκα και μου απάντησε πως δεν μου επιτρέπεται. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Μπορεί να πίστεψε ότι αερίστηκα στο χέρι μου και μετά του το έδωσα για να το μυρίσει για να δείξω την αντίθεσή μου σε όσα καταλόγιζε. Δεν είναι έτσι όμως.

Το να προκαλέσεις κάποιον με μια κλανιά δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο ή φυσιολογικό. Είναι ανόητο – Εγώ απλά αμόλυσα μια και πήρα κόκκινη κάρτα. Μίλησα με τον διαιτητή αργότερα, διότι ήμουν ενοχλημένος, αλλά δεν χρησιμοποίησα άσχημες λέξεις. Απλά του είπα ότι ήταν καραγκιόζης!

Θέση για το φλέγον ζήτημα πήρε, επίσης, ο Kristoffer Linde, αντίπαλος επιθετικός, ο οποίος βρισκόταν κοντά στον χώρο του προβλήματος:

Είχα μια σχετική απόσταση από τον Adam Lindin Ljungkvist, αλλά άκουσα δυνατά τον ήχο της… κλανιάς. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά. Είναι το πιο περίεργο πράγμα που μου έχει συμβεί σε όσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο, και να φανταστείτε ότι παίζω ποδόσφαιρο από 8 χρονών“.

Όσο για τον διαιτητή που έβγαλε μια από τις πιο περίεργες κάρτες στην ιστορία του αθλήματος; Δήλωσε:

Το εξέλαβα ως εσκεμμένη πρόκληση από την πλευρά του παίκτη. Το έκανε επίτηδες και είναι ανεπίτρεπτο! Μια άλλη φορά, σε μία παρόμοια κατάσταση, ένας παίκτης στάθηκε και κατούρησε δίπλα στο γήπεδο. Του έδειξα επίσης κίτρινη κάρτα τότε.

Άλλες πηγές: sport24, guardian, LT


Περισσότερα: