Γιώργος Τσιμιτσέλης: Το μυστικό του Ναυπακτιακού η μεθοδική δουλειά και η σωστή οργάνωση


Τα πανηγύρια ακόμα δεν έχουν κοπάσει για την άνοδο του Ναυπακτιακού Αστέρα μετά από 7 χρόνια στη Γ’ Εθνική. Η ιστορική και λαοφιλής ομάδα της Ναυπακτίας που πριν από αρκετά χρόνια είχε φτάσει και στη Β’ Εθνική, πανάξια πήρε το πρωτάθλημα και τη πρώτη θέση στα μπαράζ διαθέτοντας ένα πολύ ισχυρό σύνολο.

Για αυτή τη μεγάλη επιτυχίας μας μιλάει εδώ στο thematch.gr o γενικός αρχηγός του Ναυπακτιακού Αστέρα Γιώργος Τσιμιτσέλης.

Ερ: Θεωρείς δίκαιη την άνοδο του Ναυπακτιακού στη Γ’ Εθνική;

Απ: Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές αυτής της πορείας που δεν είναι άλλοι από τους παίκτες του Ναυπακτιακού. Απόλυτα δίκαια η ομάδα παίρνει την άνοδο γιατί σε όλη τη χρονιά είμαστε οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Αήττητοι για 28 σερί ματς (14 ματς χωρίς να δεχτούμε γκολ) έχοντας και την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Ερ: Ποιό ήταν το μυστικό της φετινής επιτυχίας;

Απ: Η μεθοδική δουλειά και η σωστή οργάνωση έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Υπήρξαν και δυσκολίες μέσα στη χρονιά τις οποίες η οικογένεια του Ναυπακτιακού τις ξεπέρασε αφού ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε για να καταφέρουμε την άνοδο. H έλευση του προπονητή Δημήτρη Σκούνα στα μέσα Μαρτίου μεταμόρφωσε την ομάδα και κατάφερε ο εν λόγω τεχνικός να πετύχει στο δύσκολο έργο που του ανατέθηκε.

Ερ: Υπάρχει προοπτική για κάτι ανάλογο στη νέα χρονιά;

Απ: Σίγουρα τη νέα χρονιά θα πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός. Να παραμείνει ο βασικός κορμός που σήκωσε το βάρος της ανόδου και με κάποιες καλές προσθήκες να πάμε πολύ καλά. Στόχος του Ναυπακτιακού πάνω απ’ όλα είναι να έχουμε ένα υγιές σωματείο απ’ όλες τις απόψεις.

Ερ: Ο κόσμος της Ναυπάκτου βοήθησε την ομάδα;

Απ: Ο κόσμος του Ναυπακτιακού ήταν το δυνατό μας χαρτί και στον οικονομικό αλλά και στο ψυχολογικό τομέα αφού γίνεται ο δωδέκατος παίκτης. Πρέπει η ομάδα να ανοιχτεί στο φίλαθλο κόσμο που εκπροσωπεί όλη τη Ναύπακτο και τη γύρω περιοχή, έτσι ώστε να μην ματώνουν διοικητικά 5-6 άτομα. Η ομάδα ανήκει σε ολόκληρη την πόλη.

Ερ: Η άνοδος θεωρείς κρίθηκε στο μεγάλο διπλό στο Νεοχώρι;

Απ: Είναι γεγονός πως η άνοδος κρίθηκε στα δύο ματς εντός- εκτός με τον Όμηρο Νεοχωρίου. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Όμηρο γιατί διέθετε ένα πολύ καλό σύνολο, και εκεί έγινε καλή δουλειά.

Ερ: Θα προτιμήσεις η ομάδα να αγωνιστεί στον όμιλο από Αιτωλοακαρνανία και επάνω ή σε όμιλο με τις ομάδες Αχαΐας και γενικά Πελοποννήσου;

Απ: Θεωρώ πως η Γ’ Εθνική είναι ένα δύσκολο, ανταγωνιστικό και απαιτητικό πρωτάθλημα. Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι όμιλοι, απλά θεωρώ πως θα τοποθετηθούμε στο όμιλο με τις ομάδες από Αιτωλοακαρνανία και επάνω. Θα είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και θα φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες.


Περισσότερα: