Γιάννης Μάνιαρης αποκλειστικά στο thematch.gr: «Η Αχαϊκή θα ανέβει στη Γ’ Εθνική»


Η αγωνία συνεχίζεται στην ομάδα της Αχαϊκής αφού ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το αν θα πάρει την άνοδο για τη Γ’ Εθνική όπως και ο Παναιγιάλειος.

Ο πρόεδρος Γιάννης Μάνιαρης σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μας μιλάει για όλους και για όλα και δηλώνει πεπεισμένος πως τελικά και η Αχαϊκή θα αλλάξει κατηγορία.

Ερ: Τελικά πιστεύετε πως η Αχαϊκή θα ανέβει στη Γ’ Εθνική;

Απ: Το πιστεύω και για αυτό έχουμε κάνει εξάλλου όλες τις απαραίτητες ενέργειες σαν σωματείο για την άνοδο,με κάποιες επαφές και στην Ένωση και στην Ομοσπονδία.

Όλα δείχνουν ότι η ΑΧΑΙΚΗ τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Γ’Εθνικη.

Η ΑΧΑΙΚΗ δεν είναι δευτεραθλητής στην Α’ κατηγορία για να αντιμετωπίζεται έτσι από κάποια σάιτ,είναι πρωταθλήτρια στον πρώτο όμιλο της κατηγορίας,όπως και το ΑΙΓΙΟ στον δεύτερο,όποτε ίδια αντιμετώπιση από τον τύπο ίδια αντιμετώπιση από τα αρμόδια όργανα.Αυτό είναι το πρέπων.

Ερ: Υπάρχει προοπτική για την Αχαϊκή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;;

Απ: Θα έπρεπε να μας στεναχωρεί όλους όσους αγαπάμε την ΑΧΑΙΚΗ η συζήτηση για το αν υπάρχει προοπτική για την ομάδα στη Γ’ εθνική, μια ομάδα με τεράστια δυναμική, με μεγάλη ιστορία,με συμμετοχή σε μεγάλες κατηγορίες και αναγνώριση από το πανελλήνιο για ότι έχει καταφέρει.

Ένα ποδοσφαιρικό σωματείο με αριθμό ίδρυσης 13 στην Ελλάδα και μιλάμε για προοπτική;

η ΑΧΑΙΚΗ έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστεί και στη Γ’ εθνική εφόσον δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό αλλά δεν θέλει να το δει κανείς,το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το ειδικό βάρος της ΑΧΑΙΚΗΣ μόνος του αλλά δεν βρίσκεται και σε θέση να δεχτεί συμπαίκτες, όποτε δημιουργείται αυτόματος έλλειψη ατόμων διοίκησης και αρχίζει η γνωστή ιστορία κάθε καλοκαιριού.

Μόνο με συσπείρωση και καλη θέληση πιστεύω η ομάδα θα πάει ψηλά.

Ερ: Αν ισχύσει το μέτρο να γίνονται οι αγώνες χωρίς φιλάθλους δηλαδή δε κόβονται εισιτήρια ούτε πουληθούν διάρκειας, αυτό πόσο θα επηρεάσει τις ομάδες;

Απ: Αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχει διαρκείας η απλό εισιτήριο μια ομάδα, αυτή τη στιγμή το ξαναλέω, γιατί η μεγαλύτερη ζημιά είναι να παίζει μια ομάδα χωρίς τον κόσμο της,μόνη της, χωρίς στήριξη, χωρίς παλμό στην εξέδρα, και πόσο μάλλον η ΑΧΑΙΚΗ που τόσα χρόνια έδινε ζωντάνια με τους φιλάθλους της όπου και να έπαιζε.

Αυτό σίγουρα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για τις ομάδες.

Ερ: Τι πρέπει να γίνει για να γυρίσει ο κόσμος της Αχαϊκής στο γήπεδο;;;

Απ: Πιστεύω ότι ο κόσμος θελει να δει μια ομάδα που θα βγάζει υγεία,να είναι ομάδα με τα όλα της,θέλει να δει ένα δυνατό Δ.Σ που θα έχει στόχους,και όταν λεω δυνατό δεν εννοώ να έρθει κάποιος απ το… Ντουμπάι μαζί με τις πετραιλεοπηγές του αλλά να υπάρχει μια σιγουριά για τους ανθρώπους που θα το απαρτίζουν,που θα έχουν τη στοιχειώδη γνώση του αντικειμένου που θα ασχοληθούν και θα αγαπάνε την ομάδα. Φυσικά αυτό μαζί με μια αξιοπρεπή πορεία πιστεύω θα είναι το ηλεκτροσόκ να ακολουθήσει ο κόσμος ξανά την ομάδα και να την βοηθήσει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά.

Ερ: Συμφωνείς με μια Γ’ Εθνική των 8,9 ομίλων η ένα πιο μικρό πρωτάθλημα;

Απ: Τη δεδομένη στιγμή για μένα είναι επιτακτική ανάγκη να είναι η κατηγορία με πολλούς ομίλους γιατί μειώνονται τα έξοδα μιας και δεν υπάρχουν διανυκτερεύσεις και οι μετακινήσεις είναι στους όμορους νομούς.

Σίγουρα το επίπεδο δεν είναι τόσο ανταγωνιστικό αλλά μετά από τόσο μεγάλη περιπέτεια που περάσαμε ως έθνος είναι θέμα επιβίωσης των ομάδων το πρώτο ζητούμενο και δευτερεύων ο ανταγωνισμός.

Εύχομαι στα εκατό χρόνια ζωής η ομάδα μας να είναι στην κατηγορία που αγωνιστικά δικαιούται και αυτή είναι η Γ’ εθνική.

Καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη σε όλους.


Περισσότερα: