Αντώνης Ζήκος: Να επαναρχίσουν οι αγώνες μόνο εάν εξασφαλιστεί η υγεία των αθλητών


Η ομάδα του Αετού Ρίου με προπονητή τον Αντώνη Ζήκο ήταν σε μεγάλη φόρμα με συνεχόμενα νικηφόρα αποτελέσματα.

Όμως το πρόβλημα με το κορωνοϊό φρέναρε αυτή την ανοδική πορεία της ομάδας αφού τα πάντα σταμάτησαν.

Ο προπονητής Αντώνης Ζήκος δείχνει προβληματισμένος για την επόμενη μέρα αφού όπως μας λέει εδώ στο thematch.gr μόνο αν διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών μπορεί να υπάρξει ξανά αγωνιστική δράση.

Μας ανέφερε σχετικά:

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε κι αυτή τη δοκιμασία.

Σχετικά με το δίλημμα που βρίσκεται όλος ο αθλητικός και μη κόσμος σε όλες τις χώρες, σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να εκφέρει αντίθετη άποψη από τη διακοπή των πρωταθλημάτων στο κομμάτι που αφορά την υγεία όλων όσων εμπλέκονται σε μια αθλητική εκδήλωση, ανεξάρτητα από τις όποιες ζημίες θα είχε κάθε ομάδα.

Όσον αφορά στο οργανικό δίλημμα για τους αθλητές και την αποχή τους, προσωπική μου άποψη από τις επιστημονικές γνώσεις λόγω ΤΕΦΑΑ, αλλά και από τη εμπειρία τόσων χρόνων, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους εναπομείναντες αγώνες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί προετοιμασία των ομάδων το καλοκαίρι και προπονήσεις καθ` όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, άρα υπάρχει υπόβαθρο ώστε με τις σωστές επιβαρύνσεις να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, οι οποίες τονίζω ότι είναι για μικρό χρονικό διάστημα. Καταλαβαίνω βέβαια και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές ομάδες με αθλητές τους φοιτητές που είναι άγνωστο αν θα επιστρέψουν και πότε, καθώς και με εργαζόμενους που περιμένουν να φύγουν για σεζόν σε νησιά.

Εγώ στον ΑΕΤΟ ΡΙΟΥ όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, αν εξασφαλίζονταν η υγεία αθλητών και αξιωματούχων, θα ήθελα να συνεχιστούν οι αγώνες.

Άλλωστε διανύαμε μια περίοδο εξαιρετικής φόρμας και στον προγραμματισμό μας, μελετώντας όλες τις παραμέτρους, θεωρούμε ότι διεκδικούσαμε και την πρώτη θέση. Και μην ξεχνάμε το πόσο θα βοηθούσε ψυχολογικά όλους μας η συνέχιση της συμμετοχής μας στο παιχνίδι.

Άρα εν κατακλείδι για λόγους δημόσιας υγείας και μόνο πιστεύω ότι πρέπει να διακοπούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.


Περισσότερα: