«Αχαϊκή υπόθεση» ο τελικός κυπέλλου: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΑΧΑΪΚΗ


Ως γνωστόν… υπόθεση της Αχαΐας θα είναι ο φετινός τελικός κυπέλλου Γ’ Εθνικης με Παναχαϊκή και Αχαϊκή να κοντράρονται για τον τίτλο.

Έχει ενδιαφέρον, πάντως, να συγκρίνει κάποιος τις αγωνιστικές πορείες των δύο ομάδων. Να δει για παράδειγμα ότι μέχρι σήμερα αγχόνονταν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για άλλα πράγματα: η μεν Παναχαϊκή για να διατηρήσει την πρώτη θέση που την κατέχει από τις πρώτες αγωνιστικές, η δε Αχαϊκή να ξεφύγει από την περιπέτεια που είχε μπει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος όπου μια σειρά από ατυχίες είχαν κρατήσει χαμηλά την βαθμολογική συγκομιδή και την ψυχολογία της ομάδας. Αυτά όμως έχουν περάσει στο παρελθόν για τους κιτρινόμαυρους…

Μπορεί, λοιπόν, η Παναχαϊκή να έχει μια σταθερή πορεία ανόδου στην Football League, όμως και η Αχαϊκή είναι μια ομάδα που αποδεδειγμένα είναι μαχητής αφού έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της προς το θετικό τους τελευταίους μήνες, αλλαγή στην οποία έχει συντελέσει σίγουρα και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γαβριλόπουλο.

Γι’ αυτό και κρατάει σημαντικό κομμάτι της τύχης της στο αυριανό παιχνίδι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι η ομάδα που βλέπει το συγκεκριμένο τίτλο ως ιστορικά μεγαλύτερη πρόκληση από ότι το βλέπει μια Παναχαϊκή που -έτσι και αλλιώς- ανήκει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εμείς να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά εντός και εκτός γηπέδου, ο κόσμος να ευχαριστηθεί ποδόσφαιρο, και τελικά η Αχαΐα να γιορτάσει μαζί με τον κυπελλούχο.


Περισσότερα: