Το thematch.gr και η 2η καραντίνα. H 2η καραντίνα και το thematch.gr


Βρεθήκαμε λοιπόν στη 2η καραντίνα, όχι μόνο εμείς, πλέον μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Μια κατάσταση που την ξαναζήσαμε, όμως οι αρμόδιοι την παρουσιάζουν και παρουσιάζονται οι ίδιοι εξίσου έκπληκτοι και απροετοίμαστοι όσο και την πρώτη φορά. Με βάσει τα δεδομένα της εξάπλωσης, τα οποία δείχνουν ότι ο ιός δεν ελέγχεται από τους μηχανισμούς δημόσιας υγείας, ο περιορισμός των μετακινήσεων είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Όμως από εκείνο το σημείο μέχρι την οριζόντια καραντίνα για όλους υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.

Και η απόσταση αυτή δεν δείχνει το βαθμό ευαισθητοποίησης και ετοιμότητας της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών. Μάλλον το αντίθετο, διότι είναι σαν να λένε οι αρμόδιοι: “αφού είμαστε και πάλι απροετοίμαστοι και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι καλύτερο… πάμε σε φουλ έξτρα καραντίνα“.

Και από την “πολλή προετοιμασία”, τώρα φτάσαμε να μας παρακαλάνε ως πολίτες να μην μπαίνουμε στο ίντερνετ ή σε άλλες υπηρεσίες ψυχαγωγίας που χρησιμοποιούν ίντερνετ για να μπορέσει να αντέξει το δίκτυο… να μπορέσουν να δουλέψουν οι δημόσιες υπηρεσίες, η τηλεκπαίδευση, κλπ.

Ακόμα και η ένταση με την οποία κλιμακώθηκαν τα μέτρα αυτό-αναιρούσε και αυτό-ακύρωνε την κυβέρνηση. Ξεκινήσαμε τον Μάιο να ακούμε ότι “δεν πρόκειται να πάμε ξανά σε καραντίνα”, το καλοκαίρι ανοίχτηκαν τα σύνορα με δειγματοληπτικούς ελέγχους εισάγοντας κρούσματα από όλη την Ευρώπη που είχε σαφώς μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, φτάσαμε αρχές Σεπτέμβρη να λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι δεν εξετάζεται η πιθανότητα 2ης καραντίνας, περίπου 3 βδομάδες μετά ο ίδιος με διάγγελμα περιόριζε τις εξόδους των πολιτών τα βράδια, και πριν γυρίσει η εβδομάδα το σχέδιο είχε αποδειχθεί ήδη ανεπαρκές και πλέον μας είπαν ότι θα πρέπει να πέσουν ρολά!

Ξαναλέμε για να μην παρεξηγούμαστε, εκ του αποτελέσματος που δημιούργησαν τα λάθη διαχείρισης των αρμοδίων, μια δραστική μείωση των μετακινήσεων ήταν αναγκαία. Το γιατί φτάσαμε εκεί πάλι απροετοίμαστοι και γιατί δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος και όχι τόσο οριζόντιος τρόπος να περιοριστούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, αυτό είναι που θυμώνει πολύ κόσμο και ζητάει εξηγήσεις από την πολιτεία.

Με τέτοιες παλινωδίες του “αποκλείεται να κλείσουμε, αλλά τελικά κλείνουμε” ποια επιχείρηση ή κλάδος μπορεί να κάνει προγραμματισμό; Δεν πρόκειται για μια απρόσμενη φυσική καταστροφή. Στην ουσία, αν ακούσει κάποιος τι λένε έλεγαν οι ειδικοί μήνες τώρα, τίποτα από όσα ζούμε δεν είναι απρόσμενα ούτε πρέπει να προκαλούν έκπληξη. Τώρα, γιατί κάποιοι θέλουν να τα παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα, είτε από αδυναμία κατανόησης της κατάστασης είτε ακόμα χειρότερα εσκεμμένα λέγοντας ψέμματα, αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει τους πολίτες και το δημόσιο διάλογο.

Ανάμεσα στους κλάδους που δεν μπορούν να προγραμματίσουν είναι και ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Το τελευταίο αφορά ιδιαίτερα τον δικό μας διαδικτυακό χώρο, το thematch.gr. Παρά το πάγωμα της αγωνιστικής δράσης εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε ειδησεογραφικά τις όποιες εξελίξεις.

Να αναφέρουμε και κάτι ακόμα το οποίο το κάνουμε με πλήρη γνώση της κατάστασης, αναλαμβάνοντας και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος που δεν είναι μικρό. Για το διάστημα που ισχύει η καραντίνα, αποφασίσαμε οι διαφημιζόμενοι που στηρίζουν το thematch.gr να συνεχίσουν να διαφημίζονται με τα banner τους δωρεάν και χωρίς καμία χρέωση. Σημειώστε ότι αυτό το κάνουμε ως site για δεύτερη φορά, καθώς το ίδιο ακριβώς πράξαμε και κατά τους  πρώτη καραντίνα κατά τους μήνες Μάρτη-Απρίλη.


Περισσότερα: