Το καλύτερο γκολ του Σουκούρ αυτό κατά Ερντογάν!


Ένας από τους σπουδαιότερους Τούρκους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο Χακάν Σουκούρ (Hakan Şükür), σήμερα έδωσε ένα μάθημα σε πολλούς από τους πιο διάσημους Τούρκους συναδέλφους του, οι οποίοι έχουν σκύψει το κεφάλι τους στον δικτάτορα Ερντογάν.

Ο Σουκούρ όρθωσε το ανάστημά του και εξέφρασε τη διαφωνία του με τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του κουρδικού λαού και τώρα έχει ένα ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί.

Ο πρώην διεθνής Τούρκος επιθετικός απάντησε σε μια συνομιλία στο Twitter, στην οποία αναφέρθηκε ως ένα από τα παραδείγματα εκείνων που είχαν το θάρρος να αντισταθούν στην πολιτική της Άγκυρας.

«Ο δικός μου είναι ένας αγώνας για δικαιοσύνη, για δημοκρατία, για ελευθερία και για ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν με νοιάζει αυτό που μπορεί να χάσω αν κερδίζει η ανθρωπότητα», έγραψε ο Σουκούρ.

Οι δηλώσεις του Σουκούρ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην τουρκική εθνική ομάδα, με στρατιωτικούς χαιρετισμούς από μεγάλη μερίδα των οπαδών της Τουρκίας, η οποία δείχνει έτσι τη στήριξή της προς την τουρκική εισβολή στη

Ο ίδιος πάντως ευτυχώς βρίσκεται στο εξωτερικό, γιαυτό μπορεί να εκφράζεται και ελεύθερα άλλωστε, αλλά από ότι φαίνεται δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα του. Τιμή γι ‘αυτόν, για αυτή τη χειρονομία αντίστασης, που σίγουρα αξίζει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε γκολ.

Πηγή: Parma Club Grecia, tvxs


Περισσότερα: