Τα πιο περίεργα γήπεδα του κόσμου


Δείτε τα περίεργα γήπεδα χτισμένα δίπλα στη θάλασσα, πάνω στη θάλασσα, δίπλα σε ηφαίστεια ακόμα και μέσα στην έρημο.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο εύκολο άθλημα για να παίξει κανείς. Άλλωστε, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε παίξει ακόμα και με καπάκια από μπουκάλια ή με κουτάκια όταν ήμασταν μικροί. Στις περιπτώσεις που θα δούμε παρακάτω τα πράγματα είναι πιο οργανωμένα.

Τα γήπεδα που θα δείτε χρησιμοποιούνται τα περισσότερα για τις ανάγκες τοπικών ομάδων όμως όπως θα παρατηρήσετε τα περισσότερα από αυτά είναι φτιαγμένα σε απίστευτες τοποθεσίες.

Το συγκεκριμένο γήπεδο φέρει το όνομα του Ότμαρ Χίτσφελντ και είναι εκείνο που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ευρώπη. Χτισμένο κάπου ανάμεσα στις Αυστριακές Άλπεις και σε υψόμετρο 2.000 μέτρων θα ήταν δύσκολη έδρα για όλες τις ομάδες.

Το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται στα νησιά Φερόε και όπως συμβαίνει και με άλλα της λίστας απευθύνεται σε παίκτες που ξέρουν να σουτάρουν…

Μεταφερόμαστε στη Γριλανδία όπου και βρίσκεται το συγκεκριμένο γήπεδο. Αν μη τι άλλο οι παίκτες την ώρα του αγώνα έχουν ωραία θέα.

Γήπεδο στην Γροιλανδία

Ένα ακόμα εντυπωσιακό τοπίο καταγράφεται σε γήπεδο της Γροιλανδίας, όπου τα ματς φαίνεται να διεξάγονται με φόντο παγόβουνα.

Ανάλογα είναι τα συναισθήματα όσων παίζουν και στο Γιβραλτάρ.

Την ίδια ώρα όσοι παίζουν στο συγκεκριμένο γήπεδο στην ουσιαστικά είναι χτισμένο κοντά σε ηφαίστειο.

Πάμε μία βόλτα και στη Λατινική Αμερική με το συγκεκριμένο γήπεδο στην Βραζιλία να παίρνει όσκαρ εφευρετικότητας για τις κερκίδες του. Όπως βλέπετε έχει ουσιαστικά έχει χρησιμοποιηθεί η γη για να τοποθετηθούν τα πλαστικά καρεκλάκια.

Στο συγκεκριμένο γήπεδο της Βολιβίας καλό είναι οι παίκτες να μη σουτάρουν ιδιαίτερα δυνατά αφού είναι πιθανό να σπάσει κανένα παράθυρο.

Επιστρέφουμε στη Βραζιλία για μία κλασική εικόνα γηπέδου σε μία φαβέλα.

Αφήνουμε και τη Λατινική Αμερική για να πάμε στην Ασία. Σίγουρα το συγκεκριμένο γήπεδο στη Σιγκαπούρη είναι το πιο εντυπωσιακό.Κάτι παρόμοιο σκέφτηκαν και στην Ταϊλάνδη αλλά δεν είχαν τα ανάλογα χρήματα. Την ιστορία αυτού του πλωτού γηπέδου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Το παραπάνω γήπεδο το γνωρίζουν όσοι παρακολούθησαν το The Fast and the Furious: Tokyo Drift αφού μία από τις σκηνές της ταινίας είναι γυρισμένες εκεί.

BONUS

Μπορεί το συγκεκριμένο γήπεδο πιθανότατα να μη χρησιμοποιείται, αλλά είναι εντυπωσιακό και μόνο το γεγονός ότι είναι στην έρημο!

Ουκρανία

Μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση είναι το επόμενο γήπεδο στην Ουκρανία. Συνήθως λέμε “το γήπεδο γέρνει” όταν μια ομάδα έχει κλείσει την αντίπαλη στα καρέ της. Όμως αυτό το γήπεδο γέρνει διαφορετικά, αφού βρίσκεται σε πλαγιά με αρκετή κλίση. Και δεν φτάνει αυτό: η μπάλα μάλλον συχνά καταλήγει στη λίμνη που βρίσκεται στη βάση της πλαγιάς. Σε κάθε περίπτωση δείχνει ότι όταν ο άνθρωπος αγαπάει τη μπάλα, θα βρει τρόπο να φτιάξει γήπεδο για να τη χαρεί.

Πλωτό χωριό – πλωτό γήπεδο

Γήπεδο στο ψαροχώρι της Ταϊλάνδης, Koh Panyee. Περισσότερα για την ιστορία της ομάδας του χωριού, που αποτέλεσε το θέμα ταινίας μικρού μήκους, εδώ.

Και μερικά ελληνικά!

Τήνος…

Γύθειο…

Παλιό γήπεδο στον Προφήτη Ηλία Ναυπλίου, ή πιο γνωστό ως «Νταμάρι»…

Γήπεδο Άρη Πετρούπολης, Αττική

Πηγή: μερικά από τα γήπεδα προέρχονται από εδώ


Περισσότερα: