Συνέντευξη Γιώργου Λαγού: «Δεν καταλαβαίνω τη νοοτροπία ορισμένων παικτών»

  • Like/Follow στη σελίδα μας στο Facebook.
  • Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube.
  • Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μέσω email (1 email/ημέρα):

Συνέντευξη εδώ στο thematch.gr μας έδωσε ο νέος προπονητής της Αχαϊκής Γιώργος Λαγός ο οποίος μας είπε πολλά και διάφορα για την επιστροφή του στα «καναρίνια».

Εξέφρασε όμως και την πικρία του αφού ορισμένοι παίκτες αποφάσισαν να μη συνεχίσουν στην ομάδα χωρίς να έχει συμβεί κάτι…

Ερ: Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιστρέψεις μετά από δύο χρόνια στην Αχαϊκή;

Απ: Με έκανε να επιστρέψω η αγάπη μου για αυτή την ομάδα και το πλάνο που έχει η διοίκηση το οποίο θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε κυρίως από το καλοκαίρι. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσουμε έως το τέλος αυτής της περιόδου με την πορεία μας αυτό που αξίζει στην ιστορία αυτής της ομάδας!!! Όμως για να πω την αλήθεια δεν περίμενα σε καμία περίπτωση όλες αυτές τις δυσκολίες που προέκυψαν με τους παίκτες που άνηκαν στο δυναμικό της.

Ερ: Η ομάδα έχασε κάποιους παίκτες οι οποίοι ήθελαν να αποχωρήσουν για δικούς τους λόγους.

Θα γίνουν μεταγραφές στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για να καλυφθούν τα κενά;

Απ: Είναι πάρα πολύ δύσκολο στην περίοδο του Ιανουαρίου να βρεθούν παίκτες. Καθημερινά κάνουμε προσπάθειες με τους ανθρώπους της διοίκησης αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο καθώς δεν υπάρχουν ελεύθεροι ποδοσφαιριστές! Έχουν αποχωρήσει αρκετοί παίκτες όπως έχετε ενημερωθεί μέσω της διοίκησης, και κάποιοι άλλοι έχουν θέσει τον εαυτό τους εκτός ομάδας για προσωπικούς λόγους οι οποίοι ασφαλώς και δεν ίναι οικονομικοί. Αυτό εμένα προσωπικά μου κάνει όπως καταλαβαίνετε το έργο μου πολύ δύσκολο και αδυνατώ να συνειδητοποιήσω τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία ορισμένων οι οποίοι χωρίς ουσιαστικό λόγο έχουν φέρει την ομάδα σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση!

Ερ: Ο στόχος της Αχαϊκής είναι να μπει στην πρώτη τετράδα η πάει και για το κάτι παραπάνω;

Απ: Ο στόχος της ομάδας ασφαλώς και θα εξαρτηθεί από τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν καθώς αυτή τη στιγμή οι μόνες λύσεις που υπάρχουν στην ομάδα ίναι ορισμένα νεαρά παιδιά της ακαδημίας.

Εμείς θα κάνουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατόν με τα παιδιά αλλά η κατάσταση ασφαλώς και δεν είναι τόσο εύκολη.

Ερ: Το επίπεδο του ομίλου σε σχέση με πέρσι πως το βλέπεις;

Απ: Το επίπεδο του ομίλου είναι καλύτερο σε σχέση με πέρσι και βλέπουμε ειδικά τα 3 τελευταία χρόνια πως τα μπάτζετ των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό και όχι μόνο, πως έχουν εκτοξευτεί και αυτό λέει πολλά.

Δεν υπάρχουν πλέον ομάδες της Πάτρας στη Γ Εθνική και το επίπεδο στο τοπικό ποδόσφαιρο έχει ανέβει με τη συμμετοχή ιστορικών ομάδων οι οποίες ήταν για χρόνια σε άλλες κατηγορίες.

Ερ: Θα ήταν καλύτερο πιστεύεις η κατηγορία να διεξάγεται σε έναν όμιλο;

Απ: Ασφαλώς και το πρωτάθλημα αν ήταν σε έναν όμιλο περίπου των 16 ομάδων θα ήταν πιο ανταγωνιστικό και δεν θα είχαμε  κάποιες ομάδες που αδυνατούν αυτή τη στιγμή να ακολουθήσουν είτε αγωνιστικά, είτε οικονομικά την Α κατηγορία.

Ερ: Η Αχαϊκή πρόσφατα τιμωρήθηκε με ποινή της έδρας της για πολύ έντονες διαμαρτυρίες που έγιναν σε αγώνα της. Ποια η άποψη σου για τις διαιτησίες;

Απ: Ασφαλώς και δεν θέλω να δίνουμε τέτοια δικαιώματα σαν ομάδα καθώς δεν αρμόζει σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται, αλλά και στην ιστορία αυτής της ομάδας!

Σίγουρα οι διαιτητές ασκούν ένα πολύ δύσκολο έργο, στο οποίο θα κάνουν και λάθη, όλοι εμείς θα πρέπει να σεβαστούμε αυτή την προσπάθειά τους.

Αλλά εδώ θα τονίσω πως θα πρέπει και οι ίδιοι να σέβονται τους πρωταγωνιστές τους αθλήματος, όπως το ίδιο πρέπει να πράττουν και οι αρμόδιοι της επιτροπής και των ορισμών, ώστε όλες οι ομάδες να έχουν την ίδια μεταχείριση!!!


Περισσότερα: