Σοκαρισμένο το πανελλήνιο με το «ξεκλήρισμα» της οικογένειας Δασκαλάκη


Σε εξειδικευμένο κέντρο για γονιδιακά σύνδρομα τα όργανα της 9χρονης.

«Έχουμε πάθει σοκ, «Αιφνίδιο συμβάν» αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία «αιφνίδια συμβάντα» σε τρία παιδιά, με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια, μέσα σε τρία χρόνια».

Συγκλονισμένη η Πάτρα και όλο το πανελλήνιο με την απίστευτη οικογενειακή τραγωδία – Σε διάρκεια τριών ετών η οικογένεια του ποδοσφαιριστή Μάνου Δασκαλάκη έχει «χάσει» τα τρία της παιδιά. Γιατί έφυγαν από τη ζωή και τα τρία παιδιά της οικογένειας; – Σε εξειδικευμένο κέντρο για γονιδιακά σύνδρομα τα όργανα της 9χρονης.

Συγκλονισμένος από όσα έχουν συμβεί είναι και ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης: Το 2019 η οικογένεια του ποδοσφαιριστή Μάνου Δασκαλάκη έχασε τη Μαλένα. Το 2020 την μικρή Ιριδα, μόλις 6 μηνών. Και το απόγευμα του Σαββάτου «έφυγε» και η Τζωρτζίνα! Τρία κορίτσια, μέσα σε 3 χρόνια που έχασαν ξαφνικά την μάχη, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Η τραγική ιστορία της οικογένειας

Η οικογένεια χτυπήθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2019, όταν έχασε την Μαλένα της, σε ηλικία 3, 5 ετών.

Τον Μάρτιο του 2020 βρήκαν χωρίς σφυγμό το 6μηνών κοριτσάκι τους μέσα στην κούνια τους, από σπάνια αγενεσία στον φλεβοκόμβο.

Λίγους μήνες μετά, το μεγαλύτερό τους παιδί, η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή. Δόθηκε σκληρή μάχη στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ για να κρατηθεί στη ζωή. Μάλιστα εκείνες τις ημέρες είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου της εμφυτεύθηκε απινιδωτής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καρδούλας της. Δυστυχώς, όμως το κοριτσάκι δεν τα κατάφερε…

«Έχουμε πάθει σοκ» – Τι λένε οι γιατροί για την τραγωδία

Όπως σχολίασε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης,  «Είναι τα λεγόμενα ξαφνικά συμβάντα. Κανείς μας δεν το περίμενε για την Τζωρτζίνα. Πιστεύαμε ότι το είχαμε «ασφαλισμένο» αυτό το παιδί»,  Την περασμένη άνοιξη η Τζωρτζίνα είχε νοσηλευθεί στην ΜΕΘ. Τότε όλη η Ελλάδα προσευχόταν γι αυτό το παιδί. Να γίνει καλά, να μην θρηνήσει ένα ακόμη παιδί αυτή η οικογένεια. Η Τζωρτζίνα τότε με την βοήθεια των γιατρών τα είχε καταφέρει. Προ ημερών μεταφέρθηκε στην Αθήνα για εξετάσεις. Για νευρολογικό έλεγχο στο «Αγλαϊα Κυριακού».

Δυστυχώς, η καρδούλα της 9χρονης δεν άντεξε άλλο να μάχεται και σταμάτησε να χτυπά. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν το παιδάκι στη ζωή, όμως η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιπλοκή ξαφνικά. Άμεσα, μεταφέρθηκε στην Αθήνα και δυστυχώς αυτή τη φορά χωρίς να καταφέρει να βγει νικήτρια.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος είπε,  «Δεν προμήνυε κάτι. Τι να πω. Ακόμη και ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε στην οικογένεια δεν έδειξε κάτι. Δεν βρήκαν στο εξωτερικό κάποια γενετική προδιάθεση». Στη συνέχεια πρόσθεσε,  «Αιφνίδιο συμβάν» αυτή είναι η αιτία, όμως το περίεργο είναι ότι έχουμε τρία «αιφνίδια συμβάντα» σε τρία παιδιά, με τραγική κατάληξη στην ίδια οικογένεια», εμφανώς συγκλονισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ορισθεί να γίνει νεκροτομή της 9χρονης στην Πάτρα. Πρόθεση των επιστημόνων είναι να σταλούν κάποια όργανα σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού,  ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν κρυμμένα γονιδιακά σύνδρομα, τα οποία δεν έδιναν συμπτώματα.

«Είναι κάποια πράγματα που γίνονται ξαφνικά και δεν τα προλαβαίνεις», είπε ο κ. Ηλιάδης.

Πηγή


Περισσότερα: