Σφοδρές αντιδράσεις για τη νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας


Ποικίλες αλλά και σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η νέα φανέλα της Εθνικής Ελλάδας που είδαμε στο παιχνίδι των προκριματικών με το Γιβραλτάρ, καθώς και στο φιλικό με τη Λιθουανία…

Πολλοί στάθηκαν στην αισθητική της και μίλησαν για “κακόγουστη φανέλα”. Άλλοι που την είδαν λιγότερο αθώα και με περισσότερο υποψιασμένο βλέμμα, είπαν πως στο μπροστινό μέρος βλέπουν μια… σβάστικα. Ως συνηθίζεται, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων είχαν τα δικά τους σκωπτικά σχόλια…

Η φανέλα παρουσιάστηκε με το μότο “Όλη η Ελλάδα σε μια φανέλα” και οι υπεύθυνοι υπερασπίστηκαν την επιλογή τους λέγοντας ότι είναι ένα σχέδιο που αναπαριστά με έναν μοντέρνο τρόπο την ελληνική σημαία.

Παρόλα αυτά, αξίζει να πούμε ότι δεν πρόκειται για σχέδιο της εταιρίας NIKE το οποίο φτιάχτηκε συγκεκριμένα για την εθνική μας ομάδα, και πολύ περισσότερο δεν φτιάχτηκε με έμπνευση την ελληνική σημαία. Όπως βλέπουμε παρακάτω, το ίδιο σχέδιο σε άλλα χρώματα φοράει την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο (22/23) και η γερμανική Μόναχο 1860, και ίσως και άλλες ομάδες (ενδιαφέρον θα είχε να ξέραμε πόσες και ποιές επέλεξαν ένα τέτοιο σχέδιο). Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι η ελληνική ομοσπονδία επέλεξε αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο ανάμεσα σε υπάρχοντα διαθέσιμα σχέδια του καταλόγου της εταιρίας.

Ένα είναι σίγουρο, μια φανέλα και δη της εθνικής ποδοσφαίρου, έπρεπε να ενώνει έχοντας ένα σχέδιο που όλοι αντιλαμβάνονται με έναν μη παρεξηγήσιμο τρόπο. Από τη στιγμή που στο μάτι (έστω μερίδας ανθρώπων) δημιουργεί μια σύνδεση με κάτι που παραπέμπει σε κάτι τόσο αποτρόπαιο, είναι βέβαιο ότι η φανέλα έχει αποτύχει στο στόχο της και έχει γίνει πρώτο θέμα για άσχημο λόγο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


Περισσότερα: