Προβληματισμός Ερμιονίδας για τις άδειες εξέδρες


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην ομάδα της Ερμιονίδας η οριστική απόφαση της Γ.Γ.Α για αγώνες χωρίς φιλάθλους αφού όπως αναφέρει η ανακοίνωση είναι αδύνατον η ομάδα να πληρώσει τα 800- 1000 ευρώ της διαιτησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την ανακοίνωση της ΓΓ Αθλητισμού, για την διεξαγωγή των αγώνων Γ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων, χωρίς φιλάθλους, το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ συνεδρίασε και εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για αυτή την εξέλιξη, απευθυνόμενο προς την ΓΓ Αθλητισμού, τις ομάδες του ομίλου που συμμετέχει και γενικότερα τις ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες των άδειων γηπέδων δημιουργείται αδιέξοδο.

Ρωτάμε λοιπόν πως θα καλυφθούν τα έξοδα των διαιτητών σε κάθε αγώνα που κυμαίνονται από 800-1000 ευρώ;

Για ποιόν θα αγωνίζεται ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, όταν δεν θα μπορεί να τον βλέπει η πόλη του και το χωριό του, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι γνωστοί του;

Πως θα ανταπεξέλθουμε οικονομικά σε όλες τις υποχρεώσεις που ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (εξετάσεις, μάσκες, απολυμάνσεις κλπ);

Τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ, τα γνωρίζουν και τα ζουν καθημερινά οι υπεύθυνοι όλων των ομάδων.

Εμείς προτείνουμε:

Να υπάρχει ποσοστό πληρότητας ως προς τις θέσεις στις εξέδρες (40-50 %) έτσι ώστε να τηρείται το πρωτόκολλο για τις αποστάσεις.

Να εισέρχονται οι φίλαθλοι καταθέτοντας στοιχεία και αριθμό ταυτότητας και να κάθονται σε αριθμημένη θέση.

Να γίνεται θερμομέτρηση και να ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει η ιχνηλάτηση.

Κατά την είσοδο και έξοδο από το γήπεδο να τηρούνται αποστάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ανοιχτό χώρο και όχι για μπαρ ή μέσα μεταφοράς.

Κύριοι το ποδόσφαιρο είναι κι αυτό μια κοινωνική εκδήλωση. Μπορούμε να το προστατέψουμε και να προστατευθούμε από αυτή την σύγχρονη μάστιγα, παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα.


Περισσότερα: