«Σφαγή» για την παραμονή στη Γ’ Εθνική. Τα πιθανά σενάρια για τον 5ο όμιλο


Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε του φετινού… σύντομου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει όσο αφορά την υπόθεση σωτηρία.

Οι «πεσμένοι»

Τη κατηγορία έχουν αποχαιρετίσει το Λεωνίδιο, ο Παλληξουριακός και ο Τσικλητήρας Πύλου που έχει μαθηματικές αλλά όχι ουσιαστικές ελπίδες. Ερωτηματικό είναι βέβαια το πως θα καταλήξει η υπόθεση της ένστασης του Τσικλητήρας ενάντια στη Ζάκυνθο για το μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι «μαχητές»

Δεκαοχτώ μέρες πριν το φινάλε η αγωνία θα χτυπάει κόκκινο για τέσσερις ομάδες: τον Διαγόρα Βραχνεΐκων, την Αχαϊκή, τον ΠΑΟ Βάρδας και τη Ζάκυνθο.

Στη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Ζάκυνθος αλλά με τις δύο συνεχόμενες νίκες που έκανε σε Ληξούρι και με Τσικλητήρα ελπίζει. Αλλά… Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνει το απόλυτο νικών και να φτάσει τους 31 βαθμούς. Μπορεί όμως και να μη φτάσει, θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων.

Οι Ζακυνθινοί υποδέχονται τον Παναρκαδικό, πάνε στα Βραχνέικα και τέλος υποδέχονται τον Αστέρα Αμαλιάδας. (βλ. επίσης το θέμα της ένστασης Τσικλητήρα παραπάνω).

Η Αχαϊκή με τα δύο διπλά σε Λεωνίδιο και Πύλο έχει 25 βαθμούς και θέλει το απόλυτο νικών ή δύο νίκες και μία ισοπαλία. Να φτάσει δηλαδή τους 32 με 34 βαθμούς. Την Κυριακή υποδέχεται τον Πανηλειακό, πάει στη Βάρδα και τέλος υποδέχεται στο φινάλε τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Ο Διαγόρας Βραχνεΐκων κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με το τρία στα τρία ό,τι και να γίνει σώζεται και πέφτουν Αχαϊκή και Ζάκυνθος. Οι Βραχνιώτες με τις δύο νίκες που πέτυχαν εντός με Βάρδα και Βλαχιώτη έφτασαν τους 26 βαθμούς και η ψυχολογία τους ανέβηκε ακόμα περισσότερο μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ. Αχαΐας. Την Κυριακή πάνε στην Καλαμάτα μετά υποδέχονται τη Ζάκυνθο και τέλος φιλοξενούνται στο Ληξούρι.

Ο ΠΑΟ Βάρδας ενώ φαινόταν πως είχε σωθεί, μπήκε σε περιπέτειες μετά τις ήττες σε Βραχνέικα και εντός από Αστέρα Αμαλιάδας. Έχει 27 βαθμούς και στην ουσία ψάχνει δύο νίκες για να πάει στους 33 πόντους και να σωθεί. Την προσεχή Κυριακή φιλοξενείται στο Λεωνίδιο μετά υποδέχεται την Αχαϊκή και τελειώνει εκτός με Πανηλειακό.

Συμπέρασμα: Το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της Κυριακής Καλαμάτα – Διαγόρας Βραχνεΐκων είναι κλειδί για όλες τις ομάδες καθώς θακρίνει πολλά. Αν ο Διαγόρας περάσει με διπλό, ή λογική λέει πως θα σωθεί αφού είναι σε θέση να νικήσει μετά τη Ζάκυνθο και το Ληξούρι. Σε διαφορετική περίπτωση όλα είναι ανοιχτά.

Αν όμως η Αχαϊκή την Κυριακή  φέρει ισοπαλία με τον Πανηλειακό και φέρει ισοπαλία και ο Διαγόρας στη Καλαμάτα, πάλι η ομάδα των Βραχνεΐκων έχει το πάνω χέρι.

Και κάτι πολύ σημαντικό: Σε περίπτωση ισοβαθμίας Αχαϊκής και Διαγόρα ευνοείται η Αχαϊκή αφού είχε νικήσει 2-0 στην Αχαγιά ενώ απέσπασε 0-0 στα Βραχνέικα.

Κάντε τους υπολογισμούς σας, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και κάντε… μπόλικη υπομονή…

Δεκαοχτώ μέρες έμειναν…


Περισσότερα: