Πόσες φορές μπορεί να επαναληφθεί ένα πέναλτι; (βίντεο)


Αν και δεν είναι σύνηθες, παρ’ όλα αυτά οι κανονισμοί του ποδοσφαίρου προβλέπουν επανάληψη ενός πέναλτι σε περίπτωση που ο τερματοφύλακας προχωρήσει μπροστά από τη γραμμή του τέρματος, ή παίκτες μπουν εντός της μεγάλης περιοχής, πριν ο εκτελεστής ακουμπήσει τη μπάλα. Πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η παράβαση αυτή δεν ευνόησε τον παραβάτη, όπου το θεμιτό είναι να αφήνεται το «πλεονέκτημα». Αυτό που από την άλλη δεν ορίζει ο κανονισμός, και ορθώς, είναι κάποιο όριο επαναλήψεων που μπορούν να δοθούν!

Έτσι είναι πιθανές ευτράπελες καταστάσεις όπου μια εκτέλεση μπορεί να γίνει ξανά και ξανά, όπως στο ματς Σερβίας (τότε μαζί με Μαυροβούνιο) – Τυνησίας στους Ολυμπιακούς του 2004 (προημιτελικός – 17 Αυγούστου) με διαιτητή τον Τσαρλς Αριοτίμα και τέταρτο τον Γιώργο Κασναφέρη. Εκεί δεν χρειαστηκε να επαναληφθεί ούτε μια, ούτε δυο, αλλά έξι ολόκληρες φορές ένα πέναλτι της Τυνησίας!

Παρότι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ανά τον κόσμο είναι σίγουρα πιθανό να έχουν συμβεί περιστατικά πέρα από την φαντασία μας, αυτή η περίπτωση ήταν μάλλον πολύ ιδιαίτερη για επίσημο ματς διεθνούς επιπέδου.


Περισσότερα: