Παναχαϊκή: Τέλος ο Μακρίδης και οι Βάνης, Μπέζας, Σωτηρόπουλος


Σε… τεντωμένο σχοινί βαδίζει η Παναχαϊκή ιδίως και μετά τη προχθεσινή ήττα στην Άρτα από την ΠΑΕ Καραϊσκάκης να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα αφού πλέον ουσιαστικά η Παναχαϊκή έμεινε εκτός στόχων μιας και είναι απίθανο να προλάβει θέση στη πρώτη εξάδα.

Ουσιαστικά δηλαδή έχει τεθεί εκτός στόχων από τον Ιανουάριο, από τα μέσα της χρονιάς.

Με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί ήταν αναμενόμενες και οι αποχωρήσεις.

Έτσι λοιπόν παρελθόν αποτελεί ο Κύπριος προπονητής Μακρίδης όπως και ο γενικός αρχηγός Βασίλης Βάνης ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Μπέζας καθώς και ο υπεύθυνος επικοινωνιας Γιώργος Σωτηροπουλος οι οποίοι και παραιτήθηκαν.

Έβγαλαν και ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

Αναλογιζόμενοι το βάρος της θέσης που κατέχει ο καθένας από εμάς και με γνώμονα το συμφέρον και το καλό της Παναχαϊκής, αποφασίσαμε με απόλυτη συνείδηση και ευθύνη προς την ομάδα, την ιστορία της και τους φιλάθλους της, να προχωρήσουμε στην δημοσιοποίηση της παρακάτω απόφασης.

Από σήμερα οι υπογράφοντες την ανακοίνωση θέτουμε εαυτούς εκτός ομάδας καθώς έχουμε υποβάλλει την παραίτηση μας.

Κάναμε τεράστια προσπάθεια εδώ και αρκετούς μήνες ο καθένας στο κομμάτι του, να βοηθήσουμε την διοίκηση και κατ’επέκταση τον μεγαλομέτοχο κο Καλογερόπουλο, αλλά δυστυχώς το σύνολο αυτών που προτείναμε δεν ήταν αποδεκτά και κατανοητά από εκείνους που λάμβαναν τις αποφάσεις.

Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά φιλοσοφίας στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε οργανωτικό.

Οι διαφορές στον τρόπο σκέψης και στην φιλοσοφία δεν προέκυψαν τώρα. Υπάρχουν εδώ και καιρό, αλλά όλοι προσπαθούσαμε να δώσουμε ότι περισσότερο μπορούσαμε έτσι ώστε να αλλάξει η κατάσταση, ελπίζοντας σε μία αλλαγή πλεύσης.

Δυστυχώς όλες οι προσπάθειας μας κατέληξαν στο κενό και μάταια ελπίζαμε. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να διορθώσουμε τις ανορθογραφίες που ήταν πολλές, αλλά μόνοι μας δεν μπορούσαμε να πάρουμε αποφάσεις.

Ο κάκιστος σχεδιασμός του καλοκαιριού, έχει φέρει την ομάδα σε οριακό σημείο για την ύπαρξη της. Έγινε τεράστια προσπάθεια με κάποιες κινήσεις την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, να ελαφρυνθεί το μπάτζετ, να δοθεί χώρος και χρόνος σε νεαρούς Πατρινούς και να αποκτηθούν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές με κόστος που να μπορεί να “σηκώσει” η ΠΑΕ.

Κανένας από εμάς δεν θέλει να συνδέσει το όνομα του με μία μαύρη σελίδα για την Παναχαϊκή. Δεν θέλουμε να βάλουμε την υπογραφή μας σε όσα φοβόμαστε ότι θα ακολουθήσουν. Παίρνουμε την απόφαση να αποχωρήσουμε μήπως και προκαλέσουμε ένα “ηλεκτροσόκ” και αλλάξει έστω και στο “και πέντε” κάτι. Η Παναχαϊκή είναι πάνω από πρόσωπα και όλοι είμαστε περαστικοί. Αυτό που μένει είναι η ομάδα, το βάρος της φανέλας της και η κληρονομία της. Εμείς με αυτή την κίνηση μας θεωρούμε ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλουμε να κοιτάζουμε τον κόσμο στα μάτια και να έχουμε καθαρή συνείδηση.

Ευχόμαστε να διαψευσθούμε σε όλα όσα πιστεύουμε. Ευχόμαστε να βρεθεί η λύση από την διοίκηση και οι δικές μας απόψεις να είναι οι λανθασμένες και όχι οι σωστές. Μακάρι να είμαστε εμείς τα προβλήματα της ομάδας και με την αποχώρηση μας να λυθούν τα πάντα. Η ομάδα και το μέλλον της είναι πάνω από τον καθένα μας.

Σε κάθε περίπτωση, έφτασε η στιγμή οι πραγματικά αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Εμείς τις αναλαμβάνουμε και από δω και στο εξής ο καθένας μας θα τραβήξει τον δρόμο του. Τέλος, οφείλουμε να ζητήσουμε από την πλευρά μας μία συγνώμη στον κόσμο της ομάδας για τα λάθη που τυχόν και εμείς κάναμε. Τουλάχιστον, ότι κάναμε, το κάναμε με καλές προθέσεις και για καλό της ομάδας.

Προπονητής: Απόστολος Μακρίδης

Γενικός Αρχηγός: Βασίλης Βάνης

Γενικός Διευθυντής: Γιώργος Μπέζας

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γιώργος Σωτηρόπουλος


Περισσότερα: