Παναχαϊκή – ΑΕΚ 1-1 (Α’ Εθνική, 1995-1996)


Μια φορά και ένα καιρό…

… η Παναχαϊκή υποδεχόταν την μεγάλη ΑΕΚ του Μάγιεβιτς (1995-1996) που διέθετε Τιμούρ Κετσπάγια, Βασίλη Μπορμπόκη, Μιχάλης Κασάπη, Βασίλη Τσιάρτα, Δημητριάδη, Κωστή, Ντανιέλ Μπατίστα, Τόνι Σαβέβσκι…

Η δε Παναχαϊκή είχε Κλάιχ. Χρήστο Μικέ, Βαΐτση…

Γεμάτο το γήπεδο στην Πάτρα, λοιπόν, και παρότι προηγείται νωρίς η ΑΕΚ, η Πανάχα το ισοφαρίζει πριν το ημίχρονο με ωραίο σούτ εκτός περιοχής:

  • 0-1 Βασίλης Μπορμπόκης (12′)
  • 1-1 Χρήστος Μικές (35΄)

Εκείνη τη χρονιά, η ΑΕΚ κατ’ ομολογία των περισσότερων, έπαιξε την καλύτερη μπάλα στην Α’ Εθνική, ίσως ήταν και η καλύτερη ποτέ ΑΕΚ που είδαν τα ελληνικά γήπεδα και ο φίλαθλος κόσμος. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό ότι την ΑΕΚ πολλοί την θαύμασαν τότε, ανεξαρτήτως προτίμησης ομάδας. Ίσως επειδή πάντα η κλασική κόντρα ήταν μεταξύ Ολυμπιακοπαναθηναϊκού (ή Παναθηναϊκολυπιακού, το ίδιο κάνει) και η ΑΕΚ ερχόταν τότε ως μια τρίτη ομάδα που έκανε πολλούς να λένε: «αφού δεν το παίρνει ο αιώνιος αντίπαλος, ας το πάρει η ΑΕΚ που παίζει και μπαλάρα». Κλείνει η παρένθεση.

Παρ’ όλο το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε τη σεζόν εκείνη η ΑΕΚ, κατέκτησε μόνο το Κύπελλο Ελλάδος. Το πρωτάθλημα το έχασε από τον Παναθηναϊκό με ένα βαθμό διαφορά (Ολυμπιακός και Ηρακλής).

Τέλος, αυτή ήταν και η τελευταία χρονιά του Μπάγιεβιτς ως προπονητής της ΑΕΚ (στην πρώτη του θητεία, γιατί υπήρξαν άλλες δύο!). Μετακόμισε στη συνέχεια στον Ολυμπιακό, «εποχή Σωκράτη Κοόκκαλη» βλέπετε, και έκτοτε μια μερίδα των ΑΕΚτζήδων τον έβαλε στην μαύρη λίστα!

Όσο για την Παναχαϊκή, αυτή κατάφερε να σωθεί ως τέταρτη από το τέλος, με δύο βαθμούς διαφορά από τη ζώνη υποβιβασμού και δύο βαθμούς κάτω από τον ΠΑΟΚ!

Φάσεις και γκολ


Περισσότερα: