Πάμε για υποβιβασμό ΑΟ Χανίων, Πανελευσινιακού για στημένο ματς;

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ προτείνει υποβιβασμό ΑΟΧ, Πανελευσινιακού για ύποπτα ματς και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε α ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ Fm 94,6 και ο Κυριάκος Θωμαΐδης, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, βασιζόμενη σε εκθέσεις της Sportradar για ύποπτα ματς, εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΑΟ Χανιά, του Πανελευσινιακού και της Ξάνθης!

‘Όπως μετέδωσε α σταθμός, η εισηγήτρια του ερευνητικού τμήματος προτείνει στο δικαστικό τμήμα ταν υποβιβασμό των τριών ομάδων και πρόσημο 2,25 εκ. ευρώ σε κάθε μία! Σημειώνεται ότι τα παιχνίδια που είχε ερευνήσει ήταν τα Πανελευσινιακός – EPOΞάνθη 0-5 για το Κύπελλο και Πανελευσινιακός – ΑΟ Χανιά 3-1 για το πρωτάθλημα της Football League.

Οι τρεις ομάδες έχουν διορία τεσσάρων εργάσιμων ημερών για να απολογηθούν στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας. Εκεί θα φανεί αν η πρόταση για ποινές – σοκ γίνει αποδεκτή ή όχι και, φυσικά, αν αποδεικνύεται εμπλοκή παραγόντων ή ποδοσφαιριστών. Στην περίπτωση του αγώνα Πανελευσινιακός  Ξάνθη δεν αναφέρεται εμπλοκή προσώπων, ενώ στο ματς Πανελευσινιακός – ΑΟΧ εμπλέκεται ο Μπλάζιτς!

Όπως μεταξύ άλλων τονίζεται στην εισήγηση για τον αγώνα Πανελευσινιακός – Skoda Ξάνθη: «πιθανολογείται ότι αυτές οι ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους (των ως άνω ομάδων), των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, προέβησαν προκειμένου να προσπορίσουν για τον εαυτό τους ή για τρίτους παράνομο περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό αποτελέσματος του αγώνα, που διεξήχθη την 17-12-2015 μεταξύ τους γκι το κύπελλα Ελλάδας, που έληξε με αποτέλεσμα 0-5 (ημίχρονο 0-1), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 3,20,22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Εμπλέκεται ο Μπλάζιτς!

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα Πανελευσινιακός – ΑΟΧ, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας στην εισήγησή προτείνει τον υποβιβασμό αμφότερων, ενώ εμπλέκει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Σρτζαν Μπλάζιτς. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα sdna, εισηγείται:

«1. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και για τις δύο ομάδες «ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ 1931» και «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ΑΟ», προκειμένου να λάβα τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των ως άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι οι ως άνω ομάδες με εμπλοκή και ευθύνη παραγόντων και αξιωματούχων, αλλά και ποδοσφαιριστών τους, των οποίων τα ακριβή στοιχεία δεν εξακριβώθηκαν, ειδικότερα δε γκι την ομάδα των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ με άμεσα εμπλεκόμενο τον τερματοφύλακά της και δη τον Srdjαnn Blazic, προέβησαν, για να προσπορίσουν στις ίδιες (τις ομάδες) ή σε τρίτους περιουσιακά οφέλη μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό ταυ αποτελέσματος του ως άνω αγώνα, που διεξήχθη την 21-12-2015 μεταξύ τους για το πρωτάθλημα της Football League Ελλάδα, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), δηλαδή για παράβαση των άρθρων 20, 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Την παραπομπή της παρούσας υπόθεσης στο Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας ΠΑΕ Χανίων ΑΟ και δη τον 5τ4 Blazic, προκειμένου να λάβα τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, διότι βάσει των άνω ενδείξεων πιθανολογείται ότι αυτός, προέβη, για να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε τρίτους περιουσιακό όφελος μέσω χρηματικών αποδόσεων από στοιχηματισμό, σε επηρεασμό και προκαθορισμό του αποτελέσματος του αγώνα που διεξήχθη την 21-12-2015, που έληξε με αποτέλεσμα 3-1 (ημίχρονο 0-0), αποσκοπώντας να κερδίσει παράνομα κέρδη.

3. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 2.250.000 ευρώ καθώς και τον υποβιβασμό της εις εκάστη των ομάδων.

4. Την επιβολή χρηματικής ποινής των 30.000 ευρώ στον ποδοσφαιριστή Srdjann ΒΙazic της ομάδας των ΠΑΕ Χανίων ΑΟ, τη δεκαετή απαγόρευση ενασχόλησής του με οποιαδήποτε δραστηριότητα, που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο και τη δεκαετή απαγόρευση εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους».

Πηγή: footballleaguenews

Περισσότερα: