Παλληξουριακός: «Κατεβαίνουμε στο πρωτάθλημα με την προυπόθεση πως θα πληρώσουν τα τεστ»


Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει πως θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ ‘ Εθνικής εξέδωσε η ομάδα του Παλληξουριακού.

Ξεκαθαρίζει όμως πως αυτό θα γίνει ΜΟΝΟ αν υπάρξουν εγγυήσεις για την πληρωμή των τεστ κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον φίλαθλο κόσμο καθώς και όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και δη αυτό́ της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο και την στάση του Συλλόγου μας.

Την Πέμπτη, 25/02, λάβαμε από́ την Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. επιστολή με την οποία μας κοινοποίησε την από́φαση για «ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής περιόδου 2020/21, με την διεξαγωγή του Α’ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων» ορίζοντας ως ημερομήνια έναρξης των αγώνων την Κυριακή 28/03/2021 και ζητώντας μας, παρά́λληλα, να αποστείλουμε έγγραφο με την από́φαση του ΔΣ αν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε ή όχι έως την Τετάρτη 03/03/2021.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η από́φαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος μας ξάφνιασε σε ένα βαθμό δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα.

Παρ’ όλα αυτά, η από́φαση που πάρθηκε σήμερα το πρωί́ από́ το Συμβούλιο του Συλλόγου μας είναι η συμμετοχή της ομάδας στη συνέχιση του Πρωταθλήματος με την προϋπόθεση ότι οι φορείς (ΕΠΟ, ΓΓΑ, Περιφέρεια, Δήμος) θα εξασφαλίσουν και θα καλύψουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα για τα απαραίτητα test COVID-19 των αθλητών και των μελών του Συλλόγου κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων ώστε να διασφαλιστεί ο έλεγχος και η ασφάλεια όλων – κάτι το οποίο μένει να αποσαφηνιστεί.

Έχοντας, λοιπόν, εξασφαλίσει τις συνθήκες για την τήρηση και την εφαρμογή του απαιτούμενου υγειονομικού πρωτόκολλου λειτουργίας, θεωρούμε πως -παρά́ την τετράμηνη διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας- η ομάδα μας βρίσκεται σε θέση να ανταποκριθεί στις εννιά (9) αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου και την τυπική ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος που έχει περάσει μέσα από́ σαράντα κύματα.

Δηλώνοντας συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ο Σύλλογος είχε θέσει εξ αρχής ως στόχο την ανάδειξη ενός συνόλου βασισμένο κυρίως σε ποδοσφαιριστές που ζουν στο νησί. Το αναφέρουμε αυτό́ καθώς γίνεται μεγάλη κουβέντα από́ τις διοικήσεις


Περισσότερα: