Όταν η Μαύρη Θύελλα κέρδιζε 1-0 τον Παναθηναϊκό στην Καλαμάτα (1997)


Χειμώνας και είμαστε στην περίοδο 1996-1997. Ο Παναθηναϊκός με προπονητή τον Ζάετς πάει για το εκτός έδρας στην Καλαμάτα. Τότε η Μάυρη Θύελλα ήταν σταθερά στην Α’ Εθνική και στην έδρα της μάτωνες για να πάρεις βαθμό, ειδικά τους χειμώνες που το γήπεδο γινόταν βαρύ.

Τα ματς εκείνα μέσα στην Καλαμάτα ήταν οι αξέχαστες εμπειρίες που «ατσάλωσαν τους Γεωργούτζους», τους φίλους της ομάδας που δε δέχονται το που βρίσκετια σήμερα…

Στον Παναθηναϊκό παίζουν μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως οι Βάντσικ, Βαζέχα, Αποστολάκης, Λυμπερόπουλος, Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, κ.α.

Η Καλαμάτα όμως είχε Θανάση Κωστούλα και φυσικά… τον «έφηβο» Πίπι Οφορίκουε που έβγαζε σπίθες εκείνη την εποχή.

Τελικά, να μη τα πολυλογούμε… ο Πίπις ο Οφορίκουε το κόλλησε (στο 24′) και το σκορ δεν άλλαξε αφού ο Παναθηναϊκός έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες με τον Ζάετς να τραβάει τα μαλλιά που δεν είχε.

Στο τέλος ο Ζάετς έλεγε στους δημοσιογράφους «ίσως να μην είναι η χρονιά που πρέπει να πάρουμε πρωτάθλημα» και μάλλον ήξερε τι έλεγε, αφού ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 5ος, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ που είχε κάνει τρελό πρωτάθλημα, και τον ΠΑΟΚ.

Η δε Καλαμάτα έκανε αξιοπρεπέστατη πορεία τερματίζοντας στην 11η θέση (18 ομάδες) και ο Πήτερ Οφορίκουε μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό (με πολλά χρήματα ως αντίτιμο) κατά την καλοκαιρινή περίοδο ως ταλέντο, αλλά κατάφερε τελικά να κοσμεί κυρίως τον πάγκο και την εξέδρα των ερυθρολεύκων. Ο Θανάσης Κωστούλας πήγε στον Πειραιά δύο χρόνια αργότερα και είχε σημαντική καριέρα.

Φάσεις και γκολ

Περισσότερα: