Όλα ανοιχτά για την επανέναρξη της Superleague 2… ξεκαθαρίζει αύριο


Πενταμελής επιτροπή σήμερα από την κατηγορία συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με σκοπό να υπάρξει μια λύση και να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα.

Το οποίο έχει διακοπεί εδώ και 20 μέρες κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι καλό για κανέναν…

Στο αυριανό συμβούλιο που έχει η κατηγορία θα ξεκαθαρίσουν όλα…

Οι δύο πλευρές τα είπαν για περίπου 1, 5 ώρα ώστε να βρεθεί λύση για την μειωμένη χρηματοδότηση από το στοίχημα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Το συγκεκριμένο ραντεβού έγινε παρότι η μπάλα δεν κύλησε στο χορτάρι και ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε θέσει ως προαπαιτούμενο την επιστροφή στη δράση τις προηγούμενες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι ο Ροκάκης των Χανιών δεσμεύτηκε περίπου 150.000 ευρώ για κάθε ομάδα. Αυτό που διαρρέει η επιτροπή είναι πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος, ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της ειδικής επιτροπής:

Η Ειδική Επιτροπή της Superleague 2 είχε σήμερα Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023, επαφές με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και με τον πρόεδρο της Superleague 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση γύρω από την άμεση επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του και την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των ΠΑΕ.

Στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη, ενημερωθήκαμε επακριβώς για τις λεπτομέρειες των δύο συναντήσεων με τους επικεφαλής των Λιγκών στις 23 και 31 Ιανουαρίου, γύρω από τα κριτήρια και την κατανομή της χρηματοδότησης από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Επιβεβαιώθηκε η ελλιπής ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκησή μας, συνέπεια της οποίας ήταν οι εσφαλμένες αποφάσεις που πήραμε ως Λίγκα. Διαπιστώθηκε η διάθεση της Πολιτείας να σταθεί αρωγός, αρκεί να τηρούνται με συνέπεια όσα συμφωνούνται.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συζήτηση με τον κ. Μαρινάκη. Πρόθεση της Superleague 1 είναι η στήριξη όλων των μερών του ποδοσφαίρου και η συνολική αναβάθμισή του, υπό προϋποθέσεις διαφάνειας.

Αναλυτικότερα θα ενημερωθούν οι 30 ΠΑΕ μέλη μας στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ στις 12:30 το μεσημέρι.

Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω)

Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea)

Δημήτρης Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας)

Αλέξης Παπακωνσταντίνου (ΠΑΕ Νίκη Βόλου)

Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)


Περισσότερα: