Ο σεισμός ξεκλήρισε σχολική ομάδα βόλει από την κατεχόμενη Αμμόχωστο


Αναρωτιέται κάποιος: πως είναι δυνατόν να χαθεί σε μια στιγμή μια ολόκληρη ομάδα. Ιστορικά έχουν καταγραφεί αρκετές τραγωδίες όπου κάποιο δυστύχημα ξεκλήρισε ολόκληρες ομάδες. Ο πιο συνήθης τρόπος να συμβεί μια τέτοια τραγωδία είναι τα αεροπορικά δυστυχήματα, και έχουμε αναφερθεί σε αυτό σε παλιότερο αφιέρωμα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη περίπτωση. Μια σχολική ομάδα βόλεϊ από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, βρέθηκε για τουρνουά στην περιοχή Αντιγιαμάν της Τουρικίας. Πρόκειται για παιδιά του σχολείου Turkish Maarif College που συνοδεύονταν από γονείς και φυσικά τους καθηγητές τους. Η αποστολή αποτελούνταν συνολικά από 39 άτομα. Διέμεναν στο 7όροφο ξενοδοχείο Isias που είναι ανάμεσα στα περίπου 6.500 κτίρια (ότι είναι γνωστό από την καταγραφή μέσα σε 5 μέρες) που κατέρρευσαν στην Τουρκία από τους δύο πολύ ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τα νοτιοανατολικά της χώρας, όπως και την πολύπαθη Συρία στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, τα άψυχα σώματα 16 ανθρώπων βρέθηκαν στα ερείπια του ξενοδοχείου. Η μικρότερη εκ των μαθητών (αγοριών και κοριτσιών) που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι 14 ετών. Μόνο 4 άτομα της ομάδας (καθηγητές-γονείς).

Πρόκειται σίγουρα για μία πρωτόγνωρη και ανείπωτη τραγωδία, έτσι και αλλιώς για τον γενικό πληθυσμό, όμως όσο περνάνε οι μέρες οι μικρότερες πιο συγκεκριμένες ιστορίες θα δείχνουν την απόλυτη καταστροφή που έχει συμβεί.


Περισσότερα: