Ντένις Μενίκου: “Η ΑΧΑΪΚΗ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ”

Ντένις Μενίκου, Αχαϊκή 2016

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όσα είχαν να πουν αρκετοί παίχτες της Αχαϊκής στην κάμερα του thematch.gr, αμέσως μετά το άτυχο αποτέλεσμα του 0-0 με τον Φωστήρα, για την ψυχολογία της ομάδας και την πίεση που ένιωσαν να τους ασκείται το τελευταίο διάστημα λόγω των ατυχιών που είχαν. Δεν παραλείψαμε να τους ρωτήσουμε πως βλέπουν και τη δύσκολη συνέχεια.

Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις τους.

Αξίζει όμως να σταθούμε στον Ντένις Μενίκου ο οποίος έχει βρεθεί σίγουρα στο επίκεντρο. Εντάξει, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, αλλά ο Ντένις έχει ένα άτοχυ σερί…

Στον αγώνα με τον Φωστήρα δοκίμασε να δώσει ο ίδιος το σύνθημα της «αντεπίθεσης» της ομάδας εκτελώντας το πέναλτι που θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς. Δυστυχώς, δε του βγήκε και αντί ήρωας, έγινε ο μοιραίος παίκτης.

Έτσι είναι… στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλα! Σε τέτοιες στιγμές, πάντως το πάθος είναι το ένα από τα απαραίτητα στοιχεία για να σταθεί και ο παίκτης προσωπικά που νιώθει σε ένα βαθμό υπεύθυνος (ακόμα και αν δεν είναι έτσι) αλλά και ολόκληρη η ομάδα. Το άλλο επίσης απαραίτητο στοιχείο είναι η ψυχραιμία και το να βρεθεί τρόπος να προστατευτεί μια ομάδα και κάθε παίκτης ξεχωριστά, καθώς προσπαθώντας να “ρεφάρεις”, αντί να κάνεις ένα βήμα μπροστά καταλήγεις να πηγαίνεις ακόμα μερικά προς τα πίσω (ψυχολογικά, βαθμολογικά, κλπ).

Γιατί τα γράφουμε αυτά; Γιατί ο Ντένις στα όσα μας είπε στη συνέντευξή του ήταν ο πιο απόλυτος λέγοντας: «Ας ψάξουν να βρουν ποιά άλλη ομάδα που θα πέσει… η Αχαϊκή δεν πέφτει!».

Αναμφίβολα η στάση του αυτή δείχνει ψυχή. Με λίγη προσοχή και ψυχραιμία, τα επόμενα βήματα θα είναι προς τα εμπρός και χωρίς άλλες απώλειες!

To υπόλοιπο ρεπορτάζ του αγώνα έχει εμπλουτιστεί και εντός ολίγου θα είναι διαθέσιμος και ολόκληρος ο αγώνας.

Βίντεο συνέντευξης

Μιλούν με τη σειρά:

  • Νίκος Παντέλης
  • Αλέξανδρος Ταχματζίδης
  • Γιώργος Ντάζος
  • Θανάσης Δρακόπουλος
  • Ντένις Μενίκου

Περισσότερα: