Νίκος Λαμπίδης: «Το 80% των προέδρων της Γ’ Εθνικής δεν θέλουν επανέναρξη»


Τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γ’ Εθνική μετά από 3,5 μήνες διακοπής λόγω του κορωνοϊού περιέγραψε ο πρόεδρος του Αετού Οφρυνίου Νίκος Λαμπίδης.

Μεταξύ άλλων είπε πως η πληοψηφια των προέδρων δεν θέλει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα για φέτος αφού τα έξοδα είναι δυσβάσταχτα και τα έσοδα θα είναι ελάχιστα.

Οι δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103.6:

“Το 80% των προέδρων της Γ΄ Εθνικής, δεν θέλουν να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, δεν θέλουν και δεν έχουν να δώσουν χρήματα για παίκτες, τεστ κορονοϊού, διαιτησίες, μετακινήσεις. Δεν θέλουν!

Κάναμε μια συγκέντρωση στην Καβάλα και συγκεντρώθηκαν οι πρόεδροι της Γ’ εθνικής του πρώτου ομίλου, φτιάξαμε και ένα viber για μεταξύ μας επικοινωνία, αλλά όταν τους ρώτησα μέσω αυτής της σύνδεσης εάν θέλουν να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και θα πρέπει να πιέσουμε, απάντησαν θετικά μόνο ο Ηρακλής, το Παραλίμνιο και ο Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου, κανέναν άλλο δεν θυμάμαι. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους προέδρους όλων των ομίλων”.

– “Σταμάτησαν τα πρωταθλήματα κάτω από την πρώτη κατηγορία, αλλά δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι για ποιο λόγο. Βλέπω τα παιδιά μας που συνωστίζονται στο λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο, είναι το ένα πάνω στο άλλο και 22 άτομα δεν μπορούν να μπουν σε έξι στρέμματα και να τρέχουν.

Τι αποφάσεις είναι αυτές; όσοι ζουν από το ποδόσφαιρο είναι τελειωμένοι, υπάρχουν οικογένειες προπονητών, παικτών, μασέρ, που πεινάνε πλέον, έχοντας τόσο καιρό χωρίς δουλειά. Κάτι πρέπει να κάνουν”.

– “Ξέρετε πόσο στοιχίζει ένα παιχνίδι εντός έδρας; Περίπου 1.500 ευρώ, με τα τεστ που θα πρέπει να κάνουμε και τη διαιτησία, τα φαγητά. Το ίδιο πάνω-κάτω στοιχίζει και ένα εκτός έδρας, με το πούλμαν της αποστολής. Άρα, έξι χιλιάδες το μήνα περίπου.

Ποιος πρόεδρος μπορεί να δίνει αυτά από την τσέπη του, αφού δεν έχουμε εισιτήρια και πόρους από διαφημιστικές ταμπέλες; Κανένας!

Γι αυτό και δεν βλέπω να πιέζουν για να αρχίσει το πρωτάθλημα.


Περισσότερα: