Μάρκος Στεφανίδης: «Με σκληρή δουλειά, καλά αποδυτήρια και πίστη στο στόχο… τα καταφέραμε»


Αναμφισβήτητα η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο 4ο όμιλο ήταν σίγουρα το Διαβολίτσι…

Με χαμηλό γενικά μπάτζετ, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά και χωρίς να δίνει τα εντός έδρας ματς στη φυσική της έδρα (αγωνίστηκε ως γηπεδούχος στο Μελιγαλά) κατάφερε όχι μόνο να σωθεί άνετα (πολλές αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος) αλλά και να πάρει την άκρως τιμητική 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Παίζοντας μάλιστα και πολύ ωραίο ποδόσφαιρο που χειροκροτήθηκε και από τους αντιπάλους.

Πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας ο προπονητής Μάρκος Στεφανίδης ο οποίος μας μίλησε εδώ στο thematch.gr για τη φετινή εξαιρετική πορεία της Μεσσηνιακής ομάδας.

Ερ: Υπάρχει μυστικό η μυστικά στη φετινή πορεία της ομάδας;

Απ: Τα μυστικά θεωρώ ήταν η αλλαγή νοοτροπίας, η πολύ σκληρή δουλειά στο τεχνικό κομμάτι, τα εξαιρετικά αποδυτήρια που είχαμε καθώς και η πίστη σε αυτό που κάναμε.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες ήταν καταλυτικοί για την επιτυχία.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους παίκτες μου για αυτά που καταφέραμε φέτος.

Ερ: Περίμενες το Διαβολίτσι να έχει μια τόσο άνετη παραμονή;

Απ: Για να είμαι δίκαιος δε περίμενα να τερματίσουμε στην τρίτη θέση αλλά όμως ήμουν πεπεισμένος με τη δουλειά που είχαμε κάνει πως θα περπατήσουμε πολύ καλά στην κατηγορία κάτι που έγινε…

Και όσο πέρναγαν οι αγωνιστικές το έβλεπα όλο και πιο πολύ να γίνεται πράξη.

Ερ: Πως είδες τον όμιλο φέτος της Γ’ Εθνικής που συμμετείχε η ομάδα σου;

Απ: Από την πρώτη στιγμή και σε δηλώσεις που είχα κάνει το περασμένο καλοκαίρι είχα πει πως θα είναι ένας πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός όμιλος.

Όλες οι ομάδες ήταν πολύ καλές και ανταγωνιστικές, και αυτές που χτύπησαν την άνοδο όπως η Παναχαϊκή και ο Τηλυκράτης αλλά και όλες οι υπόλοιπες που πάλεψαν για τη σωτηρία.

Ακόμα και οι ομάδες που υποβιβάστηκαν ήταν ανταγωνιστικές και γενικά το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό.

Ερ: Μπορεί το Διαβολίτσι να έχει τη νέα χρονιά ανάλογη πορεία με τη φετινή;

Απ: Τη φετινή χρονιά στην ομάδα μπήκαν οι βάσεις, και έχει αλλάξει επίπεδο, γ αυτό θεωρώ πως ναι μπορεί να έχει ανάλογη πορεία.

Δε ξέρω αν μπορεί να πάρει πάλι τη 3η θέση γιατί το νέο πρωτάθλημα θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και απαιτητικό με τους τέσσερις ομίλους αλλά μια θέση στην πρώτη εξάδα θα είναι κάτι σαν άθλος αλλά όχι ανέφικτος στόχος.

Όπως είπα έχουν μπει οι σωστές βάσεις και με οργάνωση και σωστό προγραμματισμό το Διαβολίτσι μπορεί να διακριθεί και τη νέα περίοδο.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλη τη ποδοσφαιρική κοινότητα και μακριά από τα προβλήματα του κορωνοϊού που δυστυχώς μας ταλαιπώρησαν και φέτος, τη νέα περίοδο να έχουμε μια ομαλή χρονιά με υγεία σε όλους.


Περισσότερα: