Τα δεδομένα για το θέμα Μενίκου και την ένσταση της Αμαλιάδας

Ντένις Μενίκου, Αχαϊκή 2016


Παρά τη νίκη της Αχαϊκής στον αγωνιστικό χώρο επί του Αστέρα Αμαλιάδας, σας είχαμε ενημερώσει για το ενδεχόμενο εμπλοκής λόγω αντικανονικής συμμετοχής παίκτη της Αχαϊκής. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ντένις Μενίκου ο οποίος πέρσι αγωνιζόταν στην ομάδα της Αμαλιάδας και το καλοκαίρι μεταγράφηκε στην ομάδα της Κ. Αχαγιάς (φωτο).

Ο παίκτης στο αμέσως προηγούμενο ματς πρωταθλήματος που συμμετείχε, δηλαδή στο περασμένο πρωτάθλημα, φέρεται να συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες. Τουλάχιστον έτσι καταγράφει το επίσημο ποινολόγιο που εκδόθηκε από την ΕΠΟ στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος!

Με βάσει αυτά τα δεδομένα, ο παίκτης θα έπρεπε να θεωρείται τιμωρημένος με ποινή μίας αγωνιστικής, η οποία σύμφωνα με τον κανονισμό θα έπρεπε να είναι η τελευταία που έγινε το Σ/Κ 22-23/10. Να σημειώσουμε ότι ο Μενίκου μπορεί να μην έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι του Κυπέλλου, αλλά αυτό δεν προσμετράται καθώς ο κανονισμός προβλέπει να εκτίεται μια ποινή μόνο στην ίδια διοργάνωση στην οποία καταλογίστηκε.

Αν η εξέλιξη αυτή επιβεβαιωθεί και δικαιωθεί ο Αστέρας, τότε θα είναι μεγάλο το πλήγμα για την Αχαϊκή η οποία νίκησε στο γήπεδο και προς στιγμή κατάφερε να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας. Το αποτέλεσμα θα είναι να καταλογιστεί το ματς με 0-3 στον Αστέρα Αμαλιάδας ο οποίος θα φτάσει τους 4 βαθμούς. Η δε Αχαϊκή από τους 7 που βρίσκεται σήμερα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, θα βρεθεί στον πάτο με 1 βαθμό (7 – 3 από το ματς με Αστέρα – 3 ως ποινή για την αντικανονική συμμετοχή παίκτη).

Σε κάθε περίπτωση, αν επαληθευθούν οι παραπάνω συλλογισμοί, είναι ξεκάθαρο ότι προκύπτουν σημαντικές ευθύνες και στην πλευρά των ιθυνόντων της ομάδας της Κ. Αχαγιάς, η οποία με κακούς χειρισμούς θα έχει βγάλει μόνη της τα μάτια της πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις μέχρι τώρα προσπάθειες των παικτών. Επιπλέον, θα έχει δημιουργήσει μια ιδιαίτερα αρνητική ψυχολογία στην ομάδα που πλέον θα κληθεί να ανέβει τον Γολγοθά για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας…

Επειδή τα παραπάνω προκύπτουν από τη ροή των εξελίξεων, καλό θα είναι πάντως να περιμένουμε και την επίσημη τοποθέτηση της Αχαϊκής για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα.

Παραθέτουμε και τη σχετική παράγραφο του Πειθαρχικός Κώδικα της ΕΠΟ που αναφέρει:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’: ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Άρθρο 7 Παρατήρηση (κίτρινη κάρτα)

Παράγραφος 7. Οι παρατηρήσεις (κίτρινες κάρτες) που δίδονται κατά την διάρκεια μίας διοργάνωσης (πρωταθλήματος ή κυπέλλου) δεν μεταφέρονται σε μία άλλη διοργάνωση, μεταφέρονται όμως από τον ένα γύρο στον επόμενο γύρο της ίδιας διοργάνωσης, (πρωτάθλημα ή κύπελλο) της ίδιας αγωνιστικής περιόδου. Οι ποινές από παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος ισχύουν και μεταφέρονται σε περίπτωση μετακίνησης του ποδοσφαιριστή την ίδια αγωνιστική περίοδο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα διαφορετικής κατηγορίας, ή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, αλλά δεν ισχύουν και δεν μεταφέρονται στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων. Οι ποινές από παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ισχύουν και μεταφέρονται στους αγώνες των τοπικών κατηγοριών.


Περισσότερα: