Κ. Ντάβαρης: «Να συνεχιστούν και τα τοπικά, μη μας οδηγείτε στον αφανισμό»


Την άποψη του για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξέφρασε ο διοικητικός ηγέτης του Πανηλειακού Κώστας Ντάβαρης.

Επιθυμεί να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα όπως γίνεται και στις ανώτερες κατηγορίες, αφού αν δε γίνει αυτό τότε θα είναι αφανισμός για τις ομάδες που έχουν δαπανήσει χρήματα και στοχεύουν για ψηλά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

“Συνεχίζουμε να ζούμε εδώ και μήνες το ήδη τεράστιο μέγεθος των αρνητικών συνεπειών σε κάθε πτυχή της ζωής μας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τα μέτρα για τον covid–19.

Απαιτούνται όμως και αποφάσεις που ναι μεν θα δίνουν προτεραιότητα στη διαφύλαξη της υγείας μας, αλλά και με λύσεις που τελικά δεν θα διαλύουν τα πάντα.

Στη δική μας περίπτωση, όλοι εμείς που “υπηρετούμε” τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό είδαμε ήδη δυστυχώς από την αρχή της σεζόν να μην έχετε ποτέ, ούτε τότε, ούτε και όλους τους μήνες που μεσολάβησαν, ένα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο πλάνο στο τι θα γίνει.

Με καταστρεπτικές συνέπειες για τα σωματεία αφού είναι βέβαιο ότι η συνεχιζόμενη απραξία θα επιφέρει την πλήρη οικονομική και αγωνιστική καταστροφή τους.

Η αλυσίδα των Κατηγοριών (Superleague – Superleague 2 – Football League, αλλά και Γ’ Εθνική που έχετε ανακοινώσει πως θα βάλετε και αυτή να αγωνιστεί), δεν μπορεί να σταματάει εκεί. Αυτό είναι αφύσικο, άδικο και απαράδεκτο!

Κύριοι αρμόδιοι υποχρεούστε να υπάρχει μια συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων και στην εξέλιξη των Πρωταθλημάτων, όπως έχει οριστεί από την ΕΠΟ (Προβιβασμός, Υποβιβασμός, και.τ.λ.).

Όλοι εσείς που εμπλέκεστε με τον Αθλητισμό ξέρετε καλά πως ειδικότερα αυτό, που μόνο “στα χαρτιά”, ονομάζεται Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, έχει αυξημένες και δαπανηρές αθλητικές υποχρεώσεις.

Πληρώνει αμοιβές αθλούμενων ποδοσφαιριστών, έχει έξοδα διαιτησίας, έχει παράβολα, έχει έξοδα αθλητικού υλικού, και πολλά διάφορα άλλα. Που μάλιστα στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι εμπροσθοβαρή χρονικά, αφού δαπανώνται κυρίως τους πρώτους δύο μήνες που δημιουργούνται οι ομάδες (προκαταβολές παικτών, άλλες αμοιβές, προμήθεια αθλητικού υλικού, συντήρηση εγκαταστάσεων μετά τους μήνες απραξίας που έχουν προηγηθεί, και.τ.λ.).

Στην πραγματικότητητα, έχουν κι οι ομάδες αυτές τις ίδιες προϋποθέσεις εξόδων με τις παραπάνω κατηγορίες, απλά εκείνες έχουν και περισσότερες όπως και μεγαλύτερες πηγές εσόδων (π.χ. τηλεοπτικά συμβόλαια και διάφορα άλλα).

Και πρώτα από όλα βέβαια τα μεγάλα έξοδα τα έχουν οι ομάδες που βάζουν έναν παραπάνω στόχο, δηλαδή να πρωταγωνιστήσουν και κάνουν πρωταθλητισμό.

Σε όλη τη χώρα είναι πολλές αυτές, και προέρχονται από όλες τις Ενώσεις.

Και μάλιστα ήδη βρισκόμαστε σε επαφές και με άλλες τέτοιες ομάδες ενώ θα έχουμε σύντομα και συνάντηση αντιπροσωπείας μέσα από την οποία θα πάρουμε κοινή απόφαση διαμαρτυρίας! Γιατί πρέπει να ξέρετε κύριοι, κι ότι τα Ερασιτεχνικά σωματεία είναι τα πιο πολλά και μάλιστα πολύ περισσότερα από όλα τα άλλα σωματεία των άλλων κατηγοριών…

Πρώτα βάλατε τα σωματεία να κάνουν ΟΛΑ αυτά τα έξοδα, και μάλιστα από την αρχή χωρίς να αφήσετε – όλοι οι εμπλεκόμενοι – το παραμικρό περιθώριο για έσοδα, όπως από κάποια εισιτήρια, λόγω της επιμονής στην καθολική απαγόρευση παρουσίας έστω λίγων φιλάθλων.

Και μετά με τέτοιες αναβλητικές και χωρίς ισοτιμία (ανύπαρκτες στην πραγματικότητα) “αποφάσεις” σας, τις οδηγείτε στον αφανισμό!


Περισσότερα: