Η UEFA δεν ξαναστέλνει διαιτητές Elite και Α’ κατηγορίας στην Ελλάδα


Με μια λιτή επιστολή η UEFA «κόβει» δεσμούς με την ΕΠΟ ανακοινώνοντας ότι προηγείται η ασφάλεια των διαιτητών

Την απόφασή της να μην στείλει διαιτητές Elite και Α’ Κατηγορίας στην Ελλάδα για τα εναπομείναντα play offs της Superleague, ανακοίνωσε με επιστολή της η UEFA στην ΕΠΟ αποκαλύπτοντας μία ακόμη παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης και της ΕΠΟ να διοργανώσει ένα κανονικό πρωτάθλημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η UEFA στην επιστολή της τονίζει ότι «πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις» και για αυτόν τον λόγο «επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και «Α» για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή».

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της UEFA στον Τάκη Μπαλτάκο:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και «Α» για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση»

Πηγή


Περισσότερα: