Η FIFA δικαίωσε τη Ζάκυνθο… Άνω κάτω η Super league 2


Χαμός στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας αφού η Ζάκυνθος δικαιώθηκε από τη FIFA όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ioniasnsports.

Το επίμαχο σημείο ήταν οι ερασιτέχνες παίκτες να γίνουν επαγγελματίες κάτι για το οποίο η FIFA έδωσε θετική απάντηση…

Μήπως λοιπόν κάποιοι βιάστηκαν να κάνουν κλήρωση και να ορίσουν την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος;

Έχουν ορίσει μάλιστα έναρξη στις 30 Οκτώβρη.

Ακόμα βέβαια τίποτα δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο για τη Ζάκυνθο (ας μη κρυβόμαστε) αλλά αυτή δεν παύει να είναι μια μεγάλη δικαστική νίκη της Ζακύνθου στον αγώνα της για δικαίωση και ένταξη της στη Superleague 2.

Αν οριστικοποιειθεί πως η Ζάκυνθος θα πρέπει να παίξει στη Superleague 2. Εκεί να δείτε τι έχει να γίνει…το έλα να δεις στην κυριολεξία…

Θα πρέπει να.ξαναγίνει η κλήρωση από την αρχή… και φυσικά αυτή που έχει γίνει να.πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων…

H απάντηση της FIFA λοιπόν στο αίτημα της Ζακύνθου ήταν όχι μόνο άμεση αλλά αστραπιαία! Η Διεθνής Ομοσπονδία μετά από παρέμβαση της Ζακύνθου και όχι της ΕΠΟ, μελέτησε τον φάκελο του είχε προσκομίσει η ομάδα του Ιονίου και μέσα σε χρόνο ντε τε η Ομοσπονδία απάντησε με e- mail στην ομάδα της Ζακύνθου.

Μια απάντηση που κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ. Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών.

Η FIFA απαντά ότι η Ζάκυνθος από την στιγμή που έχουν κλείσει οι μεταγραφικές περίοδοι του καλοκαιριού στις 31/8, μπορεί να κάνει μετακίνηση των ερασιτεχνών παικτών της και να τους κάνει επαγγελματίες, αφού αυτή η περίπτωση δεν θεωρείται μεταγραφή για την FIFA.

Aναφέρει λοιπόν: “Η ανακατάταξη από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες δεν θεωρείται εγγραφή αλλά αλλαγή της κατάστασης ενός παίκτη, επομένως, αυτοί οι παίκτες δεν θα απαιτούσαν νέα εγγραφή επειδή είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο HFF στο σύλλογο. Ωστόσο, μια τέτοια αλλαγή του καθεστώτος θα επιτρέπεται μόνο για παίκτες που ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στο Zakynthos 1961 F.C. (ο ίδιος σύλλογος που θα συμμετάσχει στη Superleague 2) ως ερασιτέχνης πριν από το τέλος της περιόδου εγγραφής για επαγγελματίες που καθορίστηκαν από το HFF, δηλαδή πριν από τις 31 Αυγούστου 2021.”

Με λίγα λόγια λέει ότι η Ζάκυνθος μπορεί να κάνει επαγγελματίες τους παίκτες της που είχε στο δυναμικό της πριν από την 31η Αυγούστου. Για την ομάδα, αυτή η εξέλιξη είναι μια νίκη με απώλειες βέβαια για τους νησιώτες αλλά μια μεγάλη νίκη που την κρατά ζωντανή στη SL2.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην ΕΠΟ θα βρίσκεται ο νομικός εκπρόσωπος της Ζακύνθου ο οποίος θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται. Από τα χθες, έχει ενημερωθεί από την FIFA και η ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών), η οποία καλείται πλέον να ενημερώσει την Ε.Ε. της ΕΠΟ για την τροπή των γεγονότων.

Η μπάλα πλέον είναι στα πόδια της Ζακύνθου καθώς με αυτό το έγγραφο-απάντηση της FIFA η ΕΕ θα καλεστεί να εφαρμόσει τον νόμο και να ανοίξει το σύστημα για να μπορέσουν οι ερασιτέχνες παίκτες της Ζακύνθου να γίνουν επαγγελματίες.


Περισσότερα: