Γ’ Εθνική: Μάχη Παναρκαδικού, ΠΑΟ Βάρδας, Διαγόρα, Αχαϊκής και Ζακύνθου για δύο θέσεις. Ολα τα σενάρια


Δέκα μέρες απέμειναν για να ολοκληρωθεί το φετινό… σύντομο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής βγαίνουν κάποια συμπεράσματα που θα αναλύσουμε στη συνέχεια.

Ο Τσικλητήρας με την ήττα που υπέστη στο Ληξούρι με 3-1 αποχαιρέτησε τη κατηγορία μαζί με τον Παλληξουριακό και το Λεωνίδιο.

Απομένουν άλλες δύο θέσεις.

Θα παλέψουν πέντε ομάδες ο Παναρκαδικός, ο ΠΑΟ Βάρδας, ο Διαγόρας Βραχνεΐκων, η Αχαϊκή και η Ζάκυνθος.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε πάνω απ’ τη γραμμή του υποβιβασμού είναι ο ΠΑΟ Βάρδας με τον Παναρκαδικό που έχουν 30 βαθμούς και ο Διαγόρας με 27.

Κάτω από τη γραμμή η Αχαϊκή με τη Ζάκυνθο που έχουν 25 βαθμούς.

Παναρκαδικός, ΠΑΟ Βάρδας και Διαγόρας κρατάνε τη τύχη στα χέρια τους και αν νικήσουν τη Κυριακή όλα τελειώνουν και μαθηματικά αφού θα υποβιβαστούν η Αχαϊκή με τη Ζάκυνθο και έτσι η τελευταία αγωνιστική θα είναι εντελώς αδιάφορη.

Ο Παναρκαδικός υποδέχεται τον υποβιβασμένο Παλληξουριακό και πάει στη Πύλο μετά να παίξει με τον επίσης υποβιβασμένο Τσικλητήρα. Δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει τη μία νίκη που χρειάζεται και να τελειώνει.

Ο ΠΑΟ Βάρδας υποδέχεται την Αχαϊκή και μετά πάει στο Πύργο. Θέλει να νικήσει την Αχαγιώτικη ομάδα και να τελειώνει έτσι ώστε να πάει χωρίς άγχος στο Πύργο.

Ο Διαγόρας το Σάββατο έχει το σούπερ ντέρμπι με τη Ζάκυνθο και τελευταία αγωνιστική πάει στο Ληξούρι. Μπορεί να χρειάζεται μία νίκη αλλά μπορεί και δύο, εξαρτάται τι θα κάνει η Αχαϊκή στη Βάρδα.

Η Αχαϊκή είναι με τη πλάτη στο τοίχο. Πάει στη Βάρδα και τέλος υποδέχεται τον Αστέρα Βλαχιώτη. Και δύο νίκες να κάνει δεν ξέρει αν θα παραμείνει αφού θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα του αγώνα στα Βραχνέικα. Καταρχήν θέλει οπωσδήποτε νίκη στη Βάρδα και παράλληλα νίκη της Ζακύνθου στα Βραχνέικα ή Χ.

Αν έρθουν ισόπαλα τα ματς σε Βάρδα και Βραχνέικα τότε όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική όπου η Αχαϊκή έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο με το Βλαχιώτη.

Το μόνο θετικό για την Αχαϊκή είναι πως ευνοείται σε ισοβαθμία και με το Διαγόρα αλλά και με τη Ζάκυνθο.

Πάμε τώρα στους Επτανήσιους

Με τις τελευταίες νίκες και ειδικά με τη μεγάλη νίκη με ανατροπή κόντρα στο Παναρκαδικό, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες παραμονής.

Η Ζάκυνθος σώζεται με δύο νίκες. Το Σάββατο στα Βραχνέικα αν νικήσει περνάει πάνω από τη γραμμή και ρίχνει από κάτω το Διαγόρα. Και τελευταία αγωνιστική όπου θα έχει πολύ δύσκολο έργο εντός με Αστέρα Αμαλιάδας.

1ο Συμπέρασμα: Το ματς του Σαββάτου στα Βραχνέικα ανάμεσα στο Διαγόρα και τη Ζάκυνθο είναι όλη η χρονιά και για τις δύο ομάδες. Παίζεται όλη η κατηγορία και θα κρίνει τα πάντα στην υπόθεση σωτηρία.

Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα επηρεάζει και το ματς ΠΑΟ Βάρδας – Αχαϊκή. Αφού όπως είπαμε αν νικήσει ο Διαγόρας και ηττηθεί η Αχαϊκή τότε οι Αχαγιώτες και οι Ζακυνθινοί και μαθηματικά υποβιβάζονται και παραμένουν ο ΠΑΟ Βάρδας ο Διαγόρας και ο Παναρκαδικός.

Με ισοπαλίες σε Βραχνέικα και Βάρδα όλα θα ξεκαθαρίσουν στο φινάλε για Διαγόρα και Αχαϊκή αφού θα έχουν σωθεί οι υπόλοιποι εκτός της Ζακύνθου.

2ο Συμπέρασμα: Η Αχαϊκή αυτοκτόνησε στη κυριολεξία. Αν τη Κυριακή είχε νικήσει στην Αχαγιά τον αδιάφορο βαθμολογικά Πανηλειακό θα είχε πολλές πολλές ελπίδες.Ενώ τώρα εξαρτάται αποκλειστικά από το αποτέλεσμα του αγώνα στα Βραχνέικα.

Κάντε υπομονή… πάρτε βαθιές ανάσες και..καλή επιτυχία στις ομάδες σας…


Περισσότερα: