«Φίλαθλοι υπομονή» από Πλέυρη και συνάντηση με Μποροβήλο


Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Superleague, Γιώργο Μποροβήλο, με θέμα συζήτησης τη μείωση της παρουσίας των φιλάθλων σε ποσοστό 10% και μάξιμουμ χίλιους, μέτρο που ισχύει από σήμερα, Πέμπτη (30/12) και έως τις 16 Ιανουαρίου, μαζί με όλα τα άλλα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς της μετάλλαξης “Όμικρον” του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας, στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου, κατά την έξοδό του, εξήγησε πως «οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο», αλλά δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα μετά τις 16 Ιανουαρίου εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε:

«Από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας… αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει αλλαγή το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος εξήγησε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη: «Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία… το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Αναλυτικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε:

«H υγειονομική κατάσταση της χώρας μας υποχρέωσε να πάρουμε κάποια περιοριστικά μέτρα. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει  μεγάλη δυσκολία ειδικώς στη λειτουργία του ποδοσφαίρου και της Superleague γιατί η προσέλευση είναι πιο μαζική.

Έχουμε αντίληψη ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ως προς τη λειτουργία. Αυτό που συζητήσαμε είναι ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για αυτό το πρώτο δεκαπενθήμερο. Παρακολουθούμε κυρίαρχα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Ωστόσο, επειδή υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις από τη Superleague για τον τρόπο λειτουργίας του πρωτοκόλλου που θα τηρούνται και τα μέτρα και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει και όσο το δυνατόν πιο ομαλή η διαδικασία του πρωταθλήματος, από την πλευρά μου δεσμεύτηκα ότι θα πάρω αυτές τις προτάσεις το επόμενο διάστημα να τις επεξεργαστούμε μαζί με τον συναρμόδιο υφυπουργό, τον Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Κι αν το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας εκείνο το διάστημα, η βούλησή μας είναι να ξανανοίξουν τα γήπεδα με τρόπο που θα προστατεύεται η δημόσια υγεία, αλλά αντίστοιχα θα μπορεί να λειτουργεί και η διαδικασία του πρωταθλήματος.

Θεωρούμε, λοιπόν ότι και οι φίλαθλοι θα πρέπει να κάνουν μία υπομονή αυτό το δεκαπενθήμερο. Είναι πάρα πολύ σημαντική η εικόνα της χώρας στο επιδημιολογικό επίπεδο, αλλά πράγματι υπάρχουν θετικές προσεγγίσεις από τη Λίγκα ότι μπορεί να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο και για εμβολιασμένους και με τήρηση των υγειονομικών μέτρων και με συγκεκριμένες χωρητικότητες που θα είναι πιο ρεαλιστικό.

Περιμένουμε τη συγκεκριμένη πρόταση από τη Λίγκα, θα γίνουν οι παρατηρήσεις και σίγουρα μέσα σε αυτό το 15ημερο θα τις επεξεργαστούμε. Αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς από την πλευρά της κυβέρνησης σε αυτό το πλαίσιο εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων δεν θα υπάρξει αλλαγή, αλλά εξετάζουμε στον βαθμό που το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας να υπάρξει το αμέσως επόμενο διάστημα. Μετά τις 16/1. Θεωρώ ότι η Λίγκα έχει ένα πλαίσιο ρεαλιστικών προτάσεων».

Ο πρόεδρος της Superleague, Γιώργος Μποροβήλος, επισήμανε: 

«Ο κ. Πλεύρης δέχτηκε να έχουμε αυτή τη συνάντηση προκειμένου να δούμε το πρόβλημα που ανέκυψε με την παρουσία του 10% και των 1000 φιλάθλων σε πλαφόν. Έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση. Το ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι σέβεται το πρωτόκολλο και πρέπει να γνωρίζουν όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι στα γήπεδα πλέον εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι.

Το πρώτο που μας ενδιαφέρει κι εμάς είναι η ανθρώπινη υγεία. Το έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που υπάρχει η πανδημία, αλλά αντικειμενικά αντιμετωπίζονται και προβλήματα από τους φιλάθλους μας, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και νόμιμα “έκλεισαν” τα εισιτήρια διαρκείας για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Συνεκτιμούμε την κατάσταση λοιπόν, την πορεία της πανδημίας, αλλά και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το επόμενο δεκαπενθήμερο θα είμαστε σε στενή επαφή προκειμένου να δούμε σε τι πλαίσιο θα κινηθούμε, έτσι ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα πραγματικά αλληλοσυγκρουόμενα προβλήματα».

Πηγή


Περισσότερα: