Εμετικό πανό στο «Καραϊσκάκης» για τη σφαγή Βοσνίων στη Σρεμπρένιτσα!

Πανό για Σρεμπρένιτσα στο Καραϊσκάκη


Οι Βόσνιοι έφεραν στη δημοσιότητα πανό που σηκώθηκε από την ελληνική κερκίδα, με κατάπτυστη αναφορά στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Εκεί, δηλαδή, που σφαγιάστηκαν περίπου 8.000 Βόσνιοι μουσουλμάνοι…

Μετά το γκολ της ομάδας του Μπαζντάρεβιτς στο Καραϊσκάκη, δημοσιογράφος από τη τη γειτονική χώρα «ανέβασε» μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται ένα πανό που αναφέρει «Μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρένιτσα», δίπλα σε ελληνικές σημαίες.

Ήταν ένα σύνθημα των Σέρβων όταν οι πληγές του πολέμου ήταν ακόμα ανοιχτές, ενώ το φώναξαν στους Βόσνιους και όταν οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν το 2005, για να τους πικάρουν.

Τα ρεπορτάζ πριν τη σέντρα ήθελαν Σέρβους οπαδούς να έχουν κατέβει για να βρεθούν στο πλευρό των Ελλήνων, στην αναμέτρηση με τους Βαλκάνιους. Το πανό αυτό έχει πάρει μεγάλη έκταση στη Βοσνία, αλλά και τη Σερβία.

Να σημειωθεί ότι ακούστηκαν αποδοκιμασίες και κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου της φιλοξενούμενης ομάδας.

«Καλώς να ορίσετε στη Ζένιτσα στις 9 Ιουνίου, φασίστες», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων δημοσίευμα της αθλητικής ιστοσελίδας BIHfootball, εν όψει της επόμενης αναμέτρησης μεταξύ Βοσνίας και Ελλάδας.

Πηγή


Περισσότερα: