Δημήτρης Νταλάκας: ο σκληροτράχηλος Αρτινός που αγαπήθηκε παίζοντας στην Παναχαϊκή (φωτό)

Ο Δημήτρης Νταλάκας, γεννημένος στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, αγωνίστηκε με τα χρώματα της Αναγέννησης Άρτας για αρκετά χρόνια. Ύστερα, ήρθε στην Πάτρα και φόρεσε και έπαιξε στην Παναχαϊκή για 10 ολόκληρα χρόνια.

Σαν παίχτης ήταν σκληρό αμυντικός χαφ, κάτι που μαρτυρούν σήμερα όσοι τον έζησαν σαν ποδοσφαιριστή! Με μεγάλη προσφορά στην Παναχαϊκή. Έπαιξε ως συμπέκτης των Δαβουρλή, Σπετζόπουλο, Μητσέα, Αποστολίδη, Ψαρρά, και πολλούς άλλους μεγάλους άσσους των προηγούμενων δεκαετιών.

Αποτέλεσε στόχο των ομάδων του ΠΟΚ αλλά δεν έβγαλε ποτέ την «κοκκινόμαυρη» φανέλα. Από τη μία η σπουδαία τότε Παναχαϊκή ήταν η προτίμησή του, ενώ έτσι κι αλλιώς οι μεταγραφές είχαν άλλο νόημα και δυσκολία την εποχή εκείνη. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον κόσμο της Παναχαϊκής καθώς είχε σημαντική και επί σειρά ετών συνεισφορά.

Αγωνίστηκε 3 φορές με τα χρώματα της Εθνικής Ολυμπιακής Ομάδας ποδοσφαίρου.

Σήμερα συνεχίζει να έχει επαφή με το χώρο του ποδοσφαίρου από το πόστο του προπονητή και έχει εργαστεί στον Εθνικό Φιλιππιάδας, Θρίαμβο Λούρου, Σκουφά Κομποτίου, Α.Ο. Φιλοθέης, και σε άλλες ομάδες της Άρτας.

  • Οι εικόνες του φωτογραφικού αφιερώματος που ακολουθεί δημοσιεύθηκαν από την Παναχαϊκή Συμμαχία και προέρχονται από το αρχείο του Μπάμπη Παπαδόπουλου.

Φωτογραφικό υλικό

Περισσότερα: