Δ. Θανόπουλος: Δεν θα γίνει με ίσους όρους το πρωτάθλημα αν συνεχιστεί


Για πάνω από 30 χρόνια η οικογένεια Θανόπουλου είναι αυτή που κρατάει ζωντανή τη Θύελλα Πατρών σε υψηλό επίπεδο έχοντας παράλληλα μια κυψέλη ακαδημιών όπου ξεπηδούν παίκτες που στελεχώνουν την πρώτη ομάδα αλλά και άλλες ομάδες σε υψηλότερο επίπεδο.

Δύο μήνες περίπου  συμπληρώνονται μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την άποψη του Δημήτρη Θανόπουλου για τη συνέχιση η όχι του πρωταθλήματος.

Πάντως ο Θανόπουλος είναι κάθετα αρνητικός για τη συνέχιση του πρωταθλήματος, δε μασάει τα λόγια του μιλάει με τη γλώσσα της αλήθειας καθαρά και ξάστερα λέγοντας σχετικά εδώ στο thematch.gr

“Καταρχήν θεωρώ πως θα είναι πολύ μεγάλο λάθος να αποφασιστεί από την Ε.Π.Ο επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Είμαστε κάθετα αρνητικοί στην επανέναρξη.

Και όχι εμείς αλλά και το σύνολο των ομάδων.

Θα υπάρξουν πολύ μεγάλες αντιδράσεις αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Δίνεται πολύ μεγάλη ευκαιρία στην Ε.Π.Ο να κάνει μια ριζική αναδιάρθρωση στην κατηγορία έτσι ώστε το πρωτάθλημα να είναι πιο ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

Του χρόνου δε θα κατέβουν πολλές ομάδες και αυτό η Ε.Π.Ο θα πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψη της.

Θα πρέπει από τα τοπικά να ανέβουν πιο πολλές ομάδες έτσι ώστε να γίνουν οι όμιλοι της Γ’ Εθνικής με περισσότερες ομάδες και μεγαλύτερη εκπροσώπηση των ομάδων των νομών στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Θα πρέπει να μειωθούν κατά πολύ τα έξοδα, να μειωθούν οι αποστάσεις και τα ταξίδια να είναι σε γειτονικούς προορισμούς.

Δε μπορεί από τις 14 ομάδες του κάθε ομίλου οι μισές οι υποβιβάζονται, αυτό πρέπει να σταματήσει, και παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία στην Ε.Π.Ο να κάνει αναδιάρθρωση έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και να αιμορραγούν οικονομικά τα σωματεία.

Οι πρωταθλητές από τη Γ’ Εθνική θα πρέπει να ανεβαίνουν απευθείας χωρίς τη ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ.

Οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες, οι επιχειρήσεις των περισσότερων παραγόντων είναι κλειστές, λεφτά δεν υπάρχουν αυτή είναι η αλήθεια.

Αν δε κάνει κάτι ριζικό η Ε.Π.Ο να κάνει πιο ελκυστικό το πρωτάθλημα πολύ φοβάμαι πως οι μισές ομάδες του χρόνου δεν θα κατέβουν γιατί πολύ απλά δεν περισσεύουν λεφτά σε κανένα.

Αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα δεν θα γίνει με ίσους όρους γιατί πολλές αδιάφορες ομάδες θα κατέβουν απλά τυπικά για να μη μηδενιστούν, ίσα ίσα για να βγάλουν την υποχρέωση.

Εύχομαι να παρθούν οι σωστές αποφάσεις γενικά για το καλό του ποδοσφαίρου έτσι ώστε από την επόμενη χρονιά να πάμε σε μια Γ’ Εθνική δομημένη σε σωστές βάσεις και σίγουρα ελκυστική για όσους από εμάς ματώνουμε οικονομικά για να διατηρήσουμε όρθια τα σωματεία.

Εμείς οι παράγοντες συντηρούμε το σύστημα και αυτό ας το λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψη της η Ε.Π.Ο.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις για το αύριο της Γ’ Εθνικής που είναι ο αιμοδότης των παραπάνω κατηγοριών.


Περισσότερα: