Χριστόπουλος: Απόλυτα δίκαια η Λαμία ανέβηκε στη Super League


Ο Σπύρος Χριστόπουλος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού όλοι τον γνωρίζουν από το πέρασμα του από την Αχαϊκή την περίοδο 1998 στην Γ’ Εθνική.

Ο 42χρονος τώρα πια πρώην τερματοφύλακας έφτασε να αγωνίζεται ακόμα και στην Super League με τη φανέλα της Λάρισας και του Θρασύβουλου.

Με καταγωγή από την Γαστούνη ο Ηλείος πρώην γκολκίπερ ήταν φέτος προπονητής τερματοφυλάκων στην ομάδα της Λαμίας πανηγυρίζοντας την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας στη Super League. Έτσι γνώρισε την πρώτη μεγάλη του επιτυχία ως προπονητής τερματοφυλάκων σε μια χρονιά απόλυτα επιτυχημένη. Έχει επίσης δουλέψει σε Τριγλία Ραφήνας, Πανηλειακό, Ηρακλή Ψαχνών, Ζάκυνθο.

Με χαρά δέχτηκε να μας μιλήσει για αυτή την επιτυχία και όχι μόνο:

Ερ: Πως είδες τη φετινή πορεία ανόδου της Λαμίας;
Απ: Θεωρώ δίκαια πήραμε την άνοδο αφού εμείς μαζί με τον Απόλλων Σμύρνης είμασταν οι πιο σταθερές ομάδες. Κομβικής σημασίας ήταν το διπλό στον Όφη με 1-2 αφού δείξαμε πως είμασταν ομάδα με μέταλλο. Εκμεταλευτήκαμε την έδρα και με τη βοήθεια του κόσμου τα καταφέραμε.
Ερ: Γενικά το φετινό πρωτάθλημα της Football League;
Απ: Ήταν πολύ καλό και δυνατό με ιστορικές ομάδες και σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία που υποσκελήσαμε τον Αρη και τον Όφη δύο παραδοσιακά δύσκολες ομάδες.
Ερ: Ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Football Leage φέτος;
Απ: Θεωρώ καλύτερο γκολκίπερ τον Νίκο Μελίσσα της Σπάρτης. Εμείς είχαμε στη Λαμία το πιο ανταγωνιστικό δίδυμο Πίτκα – Τζενάμο. Η τριάδα των καλύτερων γκολκίπερ ήταν Μελίσσας – Διούδης(Άρης), Πίτκας.
Ερ: Στο νέο πρωτάθλημα της Football League αν και ειναι λίγο νωρίς ακόμα ποιες ομάδες βλέπεις για άνοδο;
Απ: Θεωρώ τον Οφη και τον Άρη αν και απ’ ό,τι βλέπω δεν ξεκινούν φέτος με τις καλύτερες προυποθέσεις. Μια ομάδα που μπορεί να μπεί σφήνα σε αυτές τις δύο είναι τα Τρίκαλα. Το νέο πρωτάθλημα θεωρώ πως δεν θα είναι τόσο αξιόλογο όσο το φετινό αφού και πολλές ομάδες έχουν μεγάλο πρόβλημα με τις αδειοδοτήσεις.
Ερ: Τι μπορεί να καταφέρει τη νέα χρονιά η Λαμία;
Απ: Η ομάδα έχει και τη δυναμική και την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Πολλά βέβαια θα εξαρτηθούν από τις πρώτες αγωνιστικές που φαίνονται αρκετά δύσκολες.


Περισσότερα: