Χωρίς απινιδωτές δε θα διεξάγεται κανένα ματς!


Χωρίς απινιδωτές δε θα διεξάγεται κανένα ματς!

Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια…

Έπρεπε δηλαδή να συμβούν αυτά τα δύο περιστατικά στην Πάτρα και το Ναύπλιο (που άφησε την τελευταία του πνοή ποδοσφαιριστής) για να πάρει η Ε.Π.Ο αυτή την απόφαση;

Γιατί δυστυχώς πάντα στην Ελλάδα πρώτα γίνεται το κακό και μετά τρέχουμε και δε φτάνουμε.

Αποφασίστηκε λοιπόν από εδώ και στο εξής κανένας αγώνας Γ’ Εθνικής η Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων να μη διεξάγεται αν στο γήπεδο δεν υπάρχει απινιδωτής.

Η ανακοίνωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον, η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα.


Περισσότερα: