Μπίκας: «Με εξόντωσαν ψυχολογικά!»

Γιωργος Μπίκας


Συγκλονίζει ο Γιώργος Μπίκας! Σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το δράμα που ζει αυτός και η οικογένειά του μετά τον εμπρησμό του σπιτιού τους και τονίζει: «Δεν μπορώ να ηρεμήσω τη γυναίκα μου»

Μιλώντας στην εφημερίδα σε διάφορα μέσα ενημέρωσης (ThessNews, Arena FM) ο πρώην -πλέον- αρχιδιαιτητής τόνισε για τον εμπρησμό του σπιτιού του: «Με εξόντωσαν ψυχολογικά»!

Αναλυτικά, είπε: «Το χτύπημα ήταν τρομακτικό. Δεν μπορώ να ηρεμήσω τη γυναίκα μου, κλαίει συνέχεια. Ένα σπιτάκι στην Ιερισσό αγοράσαμε, 33 τετραγωνικά μπροστά στη θάλασσα, μετά από 35 χρόνια στην τράπεζα και 26 σαν διευθυντής στην Εμπορική και μας το παρουσίασαν κάποιοι δημοσιογράφοι της Αθήνας ως έπαυλη. Εκεί υπάρχουν 13 διαμερίσματα και το δικό μας. Είναι μόλις 33 τετραγωνικά. Νομίζω ότι δικαιούμασταν ένα τέτοιο σπιτάκι μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, γιατί και η γυναίκα μου υπάλληλος στην τράπεζα ήταν. Το αγοράσαμε το 2001, πριν πάω στην ΚΕΔ την πρώτη φορά, και σήμερα δεν υπάρχει τίποτα, έγιναν όλα στάχτη…»

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης:

– «Δεν μπορείς να διανοηθείς, έχω τρελαθεί. Στα καλά καθούμενα. Δεν είχα ενοχλήσει κανέναν, δεν έδωσα δικαίωμα ποτέ στη ζωή μου και μπήκα στην Επιτροπή διαιτησίας γιατί μου το ζήτησε η FIFA. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, παρά μόνο έναν ορισμό διαιτητών και μου έκαψαν το σπίτι. Δεν έδωσα κανέναν πίνακα διαιτητών, όπως γράφουν, δεν πήρα το κεφάλι κανενός. Τώρα, δεν μπορώ να ηρεμήσω. Κανένας στο σπίτι δεν μπορεί. Πήρα στον λαιμό μου και τους γείτονες. Τι φταίνε οι άνθρωποι; Δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, αισθάνομαι πολύ άσχημα, πιο άσχημα δεν γίνεται…»

– Για το αν του τηλεφώνησαν να επανέλθει μετά την παραίτηση:

«Ναι, μου τηλεφώνησαν πάρα πολλοί και επιμένουν να επιστρέψω. Δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο, να το χαίρονται αυτό το ποδόσφαιρο. Να με αφήσουν στην ησυχία μου, εγώ τελείωσα από το ποδόσφαιρο».

Για το αν κλήθηκε και από τον πρωθυπουργό:

«Ο ίδιος όχι, αλλά από το περιβάλλον του. Μου ζήτησαν να επιστρέψω και πήγαν να μου δώσουν υποσχέσεις κάλυψης κλπ. Τους ευχαρίστησα και το απέκλεισα, θέλω να ηρεμήσω, να μαζέψω τα κομμάτια μου και να βρουν αυτούς που το έκαναν. Θέλω να τους δω στα μάτια…»

Για το μέγεθος των ζημιών και την αξία του σπιτιού:

«Έχω σπίτι 33 τετραγωνικά στην Ιερισσό, δεν θέλω να γράφουν ψέματα ότι έχω έπαυλη, ας δουν τα συμβόλαια του σπιτιού. Είναι ένα συγκρότημα 13 κατοικιών και το δικό μας είναι μόλις 33 τετραγωνικά, ας έρθουν να το δουν.

Δούλεψα στην Εμπορική Τράπεζα επί 26 χρόνια μαζί με τη γυναίκα μου. Ιδρώτας και κόπος τόσων χρόνων και πήραμε το 2001 αυτό το σπίτι. Δεν έχουμε τίποτε άλλο. Δεν έχω μαντήλι να κλάψω.

Γιατί γράφουν ψέματα; Είναι ντροπή. Λυπάμαι για τα σπίτια που κάηκαν δίπλα από το δικό μου, η ζημιά φτάνει συνολικά τις 300.000. Δεν ξέρω τι να πω, είμαι σε απόγνωση.»


Σχόλιο του thematch: Πράγματι πολλά ΜΜΕ και διαδικτυακοί τόποι μετέδωσαν φωτογραφίες από το καμένο κτίριο περιγράφωντάς το ως “το σπίτι του Γιώργου Μπίκα“. Οι φωτογραφίες έδειχναν ένα εν γένει μεγάλο κτίσμα με πολλές ζημιές. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το κτίσμα είναι συγκρότημα πολλών κατοικιών, μία μόνο από τις οποίες είναι του πρώην αρχιδιαιτητή (εμβαδού 33τμ).

Διάφοροι κακεντρεχείς φαίνεται βρήκαν πάτημα, προσωρινά όμως, να διακινήσουν υπονοούμενα και ψεύδη ότι πρόκειται για «έπαυλη»…και «πού βρήκε ο Μίκας τα λεφτά;» κλπ. Τουλάχιστον μαθαίνουμε σιγά-σιγά την αλήθεια…


Περισσότερα: