Άκης Παλούμπης: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα για την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής»


Για όλα όσα προβλήματα θα προκύψουν αν ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μας μιλάει εδώ στο thematch.gr ο γενικός διευθυντής του ΠΑΟ Βάρδας Άκης Παλούμπης.

Αναφέρει σχετικά πως γίνεται την 1η Νοέμβρη να είχαμε διακοπή του πρωταθλήματος με λίγα κρούσματα, ενώ τώρα που είναι τετραπλάσια και πενταπλάσια τα κρούσματα να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα;

Μιλάει με το μεγάλο πρόβλημα της μετακίνησης των παικτών αφού ο ΠΑΟ Βάρδας έχει στο ρόστερ του και πολλούς Πατρινούς παίκτες, όταν και οι δύο νομοί Ηλείας και Αχαΐας είναι στο κόκκινο.

Αναφέρεται στον.δήθεν ερασιτεχνικό αθλητισμό που μόνο ερασιτεχνικό δεν είναι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αφού απαιτούνται μεγάλα ποσά για τη λειτουργία τους που θυμίζει επαγγελματικές ομάδες.

Και άλλα πολλά ζητήματα όπως θα διαβάσετε παρακάτω:

” Παρακολουθώ τις εξελίξεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω πως η απαξίωση για τα άτομα που υπηρετούν το ποδόσφαιρο στη Γ Εθνική δεν έχει τελειωμό, είτε αυτοί είναι προπονητές είτε είναι παράγοντες είτε φίλαθλοι είτε είναι ποδοσφαιριστές.

Έχουμε φτάσει στο σημείο,ποδοσφαιριστές να εναντιώνονται κατά των παραγόντων, παράγοντες κατά των ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, κατά των παραγόντων, κατά πάντων.

Για ποιο λόγο: γιατί όλοι αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο άνωθεν δεν είναι σε θέση να πάρουν σωστές αποφάσεις την ώρα που πρέπει.

Έναρξη αποφασίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις προπονήσεις στη Γ Εθνική και μετά τι….

Με ποιές προϋποθέσεις, ποιος θα κάνει τα τεστ,πως θα τελειώσει το πρωτάθλημα, πότε θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα υπάρχουν υποβιβασμοί και πόσοι, θα υπάρχουν πρωταθλητές και σε ποια κατηγορία θα παίξουν?

Με τους μικρούς που έχουν οι ομάδες θα παίξουν μπάλα Μάιο-Ιούνιο ή θα κοιτάξουν το μέλλον τους μέσα από τις εξεταστικές περιόδους και τις Πανελλαδικές που είναι αυτή την περίοδο συν το ότι πολλοί παίκτες μετά το Μάιο φεύγουν για να δουλέψουν στα νησιά όλη τη καλοκαιρινή περίοδο.

Δίνουν εκκίνηση προπονήσεων χωρίς να δίνουν έναρξη πρωταθλήματος δηλαδή όλοι εμείς οι ερασιτέχνες όπως με μεγάλη μου έκπληξη άκουσα τον κύριο Αυγενάκη στις τηλεδιασκέψεις να λέει, πως θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις όταν ο προγραμματισμός που κάναμε ήταν με βάση το πρωτάθλημα να τελειώσει 10 Απριλίου. Και τώρα μας λένε ξεκινάει Απρίλη!

Πως θα βγουν πέρα οι υποχρεώσεις των ομάδων όταν οι κύριοι χορηγοί είναι σε αναστολή και μιλάω για τις τοπικές επιχειρήσεις που είναι και ο βασικός χρηματοδότης των περισσότερων ομάδων σε αυτή την κατηγορία.

Δηλαδή πατάμε το κουμπί και ξεκινάει η Γ Εθνική, γιατί έτσι βολεύει κάποιους ώστε να μην εκτεθούν και να μην πάρουν τις ευθύνες που επισύρουν οι βεβιασμένες αποφάσεις τους.

Αρχές Νοεμβρίου διέταξαν…παύση χωρίς να υπάρχει αυτό το μέγεθος κρουσμάτων και περιμέναμε όλοι με τον καινούργιο χρόνο να ξεκινήσουμε και προγραμματίσαμε μία πιεσμένη χρόνια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και ούτε αυτό έγινε.

Τώρα η περιοχή μου είναι στο κόκκινο το ίδιο και στο γειτονικό νομό Αχαΐας.

Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα πως θα γίνονται μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών μου από το γειτονικό νομό και σε ενδεχόμενο έλεγχο ποιος θα απολογηθεί και ποιος θα πληρώσει τα πρόστιμα?. Όλα αυτά τα λέω όχι γιατί δεν θέλω να ξεκινήσει το πρωτάθλημα,όπως ακούγεται από πολλούς, ρίχνοντας τις ευθύνες στους παράγοντες αλλά τα λέω γιατί βλέπω ότι δεν μπορεί να βγει λόγω αντικειμενικών δυσκολιών ένα πρωτάθλημα και δεν θα ήθελα να μην είμαι συνεπής απέναντι στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μου. Αλλά δεν θα μπορέσω.

Τα λέω γιατί όλα αυτά τα χρόνια παίρνονται αποφάσεις στα γραφεία της ΕΠΟ για εμάς χωρίς εμάς.

Ο κύριος Αυγενάκης στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε και είχα παραστεί σε μία από αυτές, μίλαγε για ερασιτεχνικό αθλητισμό στη Γ Εθνική.

Είσαστε, θα του πω τώρα λοιπόν, πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, όταν επιβάλλονται λειτουργικά έξοδα παιχνιδιών 1.000 ευρώ, είτε το παιχνίδι είναι εντός,είτε εκτός έδρας, όταν στα πρωταθλήματα της Γ Εθνικής πολύ σπάνια θα τελειώσει παιχνίδι και οι ομάδες θα έχουν πάρει κάτω από πέντε κάρτες.

Γιατί πάνω από πέντε κάρτες υπάρχει 300 ευρώ πρόστιμο!

Δεν υπάρχει ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, όταν οι ομάδες έχουν τους αθλητές και προπονητές 6 μέρες στο γήπεδο, όταν τις Κυριακές φεύγουν 8:00 το πρωί και επιστρέφουν στα σπίτια τους στις 9:00 το βράδυ, δεν υπάρχει ερασιτεχνισμός όταν με υποχρεώνει σε μία χρονιά να πάω τρεις φορές να παίξω στη Ρόδο δύο φορές Λέσβο κτλ Εθελοτυφλείτε κύριοι….

Δώστε και σε αυτά τα παιδιά και στους προπονητές ένα βοήθημα που δικαίως και αυτοί έχουν λόγους και δικαίωμα ύπαρξης.

Αναγνωρίστε επιτέλους και εσείς αυτές τις κοπιώδεις προσπάθειες όλων μας, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ και μην τις μεταθέτε σε άλλους.”


Περισσότερα: