
ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2026–2027
Η ΕΠΣ Αχαΐας ανακοινώνει την έναρξη νέας Σχολής Διαιτησίας Ποδοσφαίρου για την ποδοσφαιρική περίοδο 2026–2027, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αχαΐας (ΣΔΠ Αχαΐας), με υπεύθυνο τον κ. Μεσάζο Κωνσταντίνο, Εθνικό Εκπαιδευτή Διαιτησίας ΕΠΟ/ΕΠΣΑ.
Η νέα Σχολή Διαιτησίας έχει ως στόχο την εκπαίδευση, κατάρτιση και ανάδειξη νέων διαιτητών, οι οποίοι θα στελεχώσουν και θα ενισχύσουν το ποδόσφαιρο της Αχαΐας τα επόμενα χρόνια.
Η ΕΠΣ Αχαΐας προσκαλεί νέους και νέες που αγαπούν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν να γνωρίσουν τον χώρο της διαιτησίας, να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να κάνουν το πρώτο βήμα σε έναν σημαντικό και ιδιαίτερα υπεύθυνο ρόλο μέσα στο άθλημα.
ΔΙΠΛΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό της ΕΠΟ, οι εν ενεργεία παίκτες έως την ηλικία των 24 ετών μπορούν να ασκούν νόμιμα και τους δύο ρόλους, δηλαδή να είναι ταυτόχρονα παίκτες και διαιτητές.
Με αυτόν τον τρόπο, ένας νέος που αγωνίζεται ήδη ως παίκτης μπορεί παράλληλα να εκπαιδευτεί στη διαιτησία, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες γύρω από τους Κανόνες του Παιχνιδιού και τη λειτουργία του αγώνα.
Η διαιτησία είναι ένας νέος δρόμος μέσα στο ποδόσφαιρο.
Γίνε μέρος της νέας γενιάς διαιτητών της Αχαΐας!
Όσοι επιθυμούν, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση που βρίσκεται στο site της ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ και με QRCODE στην αφίσα.
Περισσότερα:

