Ο Κώστας Μανωλάς στον Α.Ο. Πανναξιακό. Μια μεταγραφική βόμβα που δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει


Ο διεθνής αμυντικός, στα 33 του χρόνια αποφάσισε να συνεχίσει και πιθανώς να τελειώσει την ποδοσφαιρική καριέρα του (αγωνιστικά) στη Νάξο, που είναι και το νησί από το οποίο κατάγεται ενώ και ο Πανναξιακός είναι η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο Κώστας Μανωλάς μόνο συστάσεις δεν χρειάζεται. Για πληρότητα και μόνο ακολουθεί η λίστα με τις ομάδες και τις συμμετοχές που είχε στην καριέρα του (πηγή: transfermarkt).

Παρά τη μεγάλη έκπληξη που προκάλεσε η είδηση αυτής της επιλογής του Κώστα Μανωλά να γυρίσει στο ερασιτεχνικό σε μια ηλικία που κουβαλάει εμπειρίες και δεν είναι καθόλου απαγορευτική για να συνεχίσει κάποιος να παίζει ποδόσφαιρο σε κορυφαίο ακόμα επίπεδο, αξίζει να θυμηθούμε μια συνέντευξη πριν κάποια χρόνια (το 2018 στο sport24.gr), όπου είχε ερωτηθεί…

– Τι σκέφτεσαι να κάνεις όταν τελειώσει αυτή η μεγάλη καριέρα;

“Θα έρθω στη Νάξο. Έχω επενδύσει, έχω κάνει και δικό μου ξενοδοχείο. Και θα χτίσω και το σπίτι μου αργά-αργά. Θα έρθω εδώ γιατί είναι πιο ποιοτικός ο τρόπος ζωής. Τα παιδιά μου θα μπορούν να παίζουν χωρίς φόβο όπως έπαιζα και γω, θα είμαι πιο χαλαρός. Μου αρέσει το ψάρεμα, το ψαροντούφεκο“.

Αυτό από κάποιον που θα μπορούσε να επιδιώξει μια άλλου τύπου “μεγάλη” ζωή σε πιο κοσμοπολίτικες γειτονιές του κόσμου.

Πάντως, ας δούμε και αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα πλευρά αυτής της ιστορίας: Ένας επιτυχημένος αθλητής, που έχει κάνει περιουσία από την επαγγελματική του καριέρα, επιστρέφει στην πατρίδα του, επενδύει στην πραγματική οικονομία του τόπου του, και επιστρέφοντας θέλει να ξανασυνδεθεί αθλητικά με τον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπου θα μπορούσε να δώσει και εκεί ώθηση στη νεολαία… Δεν βρίσκεις έυκολα λάθος σε κάτι τέτοιο. Ίσα ίσα αποτελεί κίνσηση που δείχνει μια άλλη φιλοσοφία ανθρώπου.

Μπράβο στον Κώστα, μπράβο φυσικά και στον Α.Ο. Πανναξιακό για τη μεγάλη του επιτυχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανναξιακού:

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και η μεγάλη οικογένεια του Πανναξιακού Αθλητικού Ομίλου, με πολύ μεγάλη χαρά, συγκίνηση και υπερηφάνεια, ανακοινώνουν την έλευση του διεθνούς ποδοσφαιριστή Κώστα Μανωλά στην ανδρική ομάδα.

Ο παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της Α.Ε.Κ, του Ολυμπιακού, της Roma, της Napoli, o παίκτης που τίμησε τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων και της Εθνικής Ανδρών, ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός που έχει θαυμάσει η Ευρώπη, ο Ναξιώτης που έχει επιλέξει τον τόπο καταγωγής του για κατοικία της οικογένειάς του, θα ενισχύσει την προσπάθεια του Πανναξιακού στο φετινό πρωτάθλημα.

Κώστα, καλώς όρισες! Η συνέχεια στα γήπεδα!“.


Περισσότερα: