Υποχώρηση ΕΠΟ και εναρμόνισή της με τον Κώδικά Δεοντολογίας FIFA

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Δεν είχε και άλλη επιλογή από την υποχώρηση η διοίκηση Γκιρτζίκη, η οποία συμμορφώθηκε με τις επιταγές της FIFA για εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας της. Θέμα χρόνου μοιάζει η αποπομπή των επτά εμπλεκόμενων στην «εγκληματική οργάνωση».

Υπό το φόβο της προσωρινής διοίκησης που θα όριζε η Παγκόσμια Ομοσπονδία (είχε περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή), η ΕΠΟ συμμόρφωσε τον Κώδικα Δεοντολογίας της με βάση τα διεθνή πρότυπα. Η απόφαση εγκρίθηκε σχεδόν ομόφωνα, αφού μόλις μία ψήφος ήταν κατά.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, Νίκος Προύντζος, σημείωσε πως δεν διαφωνεί με την εναρμόνιση, θέτοντας όμως μια υποσημείωση. «Αυτή η ιστορία είναι ένα κατασκεύασμα του Κοντονή και του Κουτσοκούμνη» τόνισε.

Το θέμα όμως είναι πως ο κ. Προύντζος -σύμφωνα με το πόρισμα Ανδρεάδη- είναι ένας εκ των επτά εμπλεκόμενων στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο», που αναμένεται να παραπεμφθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου να τεθούν εκτός ποδοσφαίρου αμέσως μόλις ο σχετικός κώδικας της ΕΠΟ ταυτιστεί με τα διεθνώς ισχύοντα. Κάτι που έγινε.

Τα άλλα έξι πρόσωπα είναι τα κορυφαία στελέχη της ΕΠΟ Υφαντής, Πανανικολάου, Παπακωνσταντίνου και οι διαιτητές Δημητρόπουλος, Σπάθας και Γιάχος.

Έτσι, από τη στιγμή που θα κατατεθεί καταγγελία εναντίον τους, η επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας, Λουίζα Ιωαννίδου, θα έχει το δικαίωμα να θέσει εκτός ποδοσφαίρου τους εμπλεκόμενους έως ότου ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

ΚτΠ


Περισσότερα: