Τα «χρυσά» στελέχη της Ομοσπονδίας με τους ασύλληπτους μισθούς

Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

«Σεισμός» στην ΕΠΟ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως στο εσωτερικό της ΕΠΟ και των Ενώσεων κυκλοφορεί ένα έγγραφο – φωτιά, που περιλαμβάνει ονόματα στελεχών και υπαλλήλων της Ομοσπονδίας που αμείβονταν με εξωφρενικά ποσά το 2014.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εν λόγω υπέρογκοι μισθοί αφορούν ατομικές συμβάσεις που εγκρίθηκαν απευθείας από την ηγεσία της ΕΠΟ.

Στη συγκεκριμένη επιστολή αναφέρονται επτά ονόματα. Τα λιγότερα χρήματα είναι αυτά ενός στενού συγγενικού προσώπου κορυφαίου στελέχους της ΕΠΟ, το οποίο φέρεται να έλαβε το 2014 ποσόν ύψους 48.390 συνολικά.

Το εν λόγω κορυφαίο στέλεχος όμως εμφανίζεται να εισέπραξε για το ίδιο έτος από την ΕΠΟ 153.869, όντας το Νο1 στη σχετική λίστα!

Στο Νο2… ισοβαθμούν δύο υπάλληλοι με ετήσιες απολαβές ύψους 129.638 και 129.280 ευρώ!

Ακολουθούν έτερος κορυφαίος υπάλληλος με αποδοχές 120.000 και ένας λιγότερο προβεβλημένος με 109.553.

Και στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας ένας άλλος (πρώην πλέον) υπάλληλος με 86.674 ευρώ για το 2014.

Οι υπέρογκοι και πέραν πάσης φαντασίας μισθοί που παρουσιάζονται να έχουν καταβληθεί το 2014 (και που πιθανότατα εξακολουθούν να καταβάλλονται ακόμη και σήμερα με βέβαιη εξαίρεση εκείνη του τελευταίου υπαλλήλου που συνταξιοδοτήθηκε πέρυσι) εστάλησαν με τη μορφή ενημέρωσης σε διάφορες ΕΠΣ, οι οποίες προφανώς δεν είχαν υπόψη τους τις συγκεκριμένες οικονομικές συμφωνίες.

«Η πλειοψηφία των Ενώσεων δεν γνωρίζουν αυτές τις απολαβές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όταν η τελευταία οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ ήταν 4.000 από τα ταμεία της ΕΠΟ μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (από το ποσόν αποκλείστηκαν Ενώσεις μη προσκείμενες στο σημερινό καθεστώς της ΕΠΟ)», τονίζεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω επιστολή που φέρεται να απευθύνεται σε προέδρους Ενώσεων.

Πηγή: ΚτΠ


Περισσότερα: