Μια ακόμα ανακοίνωση από το πεδίο της Ε.Π.Σ.Α

ΕΠΣΑ

Πριν λίγες ημέρες είχε εκδοθεί ανακοίνωση από τον πρόεδρο και την Αναπληρώτρια Γραμματέα της ΕΠΣΑ  για το σκηνικό πρόσφατης συνεδρίασης.

Σήμερα έρχεται μια ανακοίνωση από την άλλη πλευρά της διαμάχης, την οποία και δημοσιεύουμε στη συνέχεια.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την αποκατάσταση της αλήθειας όσον αφορά το πρόσφατο Δ.Σ. της ΕΠΣ Αχαΐας (Συνεδρίαση Νο 52 της 2/12/2016) ενημερώνουμε τους παράγοντες των σωματείων ότι το καταστατικό της ΕΠΣΑ προβλέπει τις παρακάτω διατάξεις:

Αρθρο 33: Οι Συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου
1. Ο Πρόεδρος συγκαλεί το Δ.Σ. δύο (2) φορές το μήνα, ή κάθε φορά που αυτός κρίνει τούτο ως αναγκαίο.
2. Με έγγραφο αίτημα του 1/3 των μελών του Δ.Σ., ο Πρόεδρος υποχρεούται να συγκαλέσει το Δ.Σ. με θέμα ημερήσιας διατάξεως το αναφερόμενο στην αίτησή.
3. Τα μέλη του Δ.Σ. δύνανται να υποβάλλουν θέματα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ., κοινοποιώντας τα έγκαιρα στον Γενικό Γραμματέα. Η ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. κοινοποιείται στα μέλη προ δύο τουλάχιστον ημερών.
4. Ο Γενικός Γραμματέας εισηγείται κατά περίπτωση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ανακοινώνει την αλληλογραφία και είναι υπεύθυνος για την σύνταξη των πρακτικών.
5. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. δεν είναι δημόσιες. Το Δ.Σ. δύναται να αποφασίζει την παρακολούθηση των συνεδριάσεων από τρίτους ή δύναται να αποφασίζει την έκθεση ενώπιον του, γεγονότων ή απόψεων από τρίτους.
* Εξάλλου, το άρθρο 36, που αναφέρεται στις αρμοδιότητες του πρόεδρου, αναφέρει: Τον Πρόεδρο που απουσιάζει ή που κωλύεται, αναπληρώνει ο Α’ Αντιπρόεδρος, αυτόν ο Β’ Αντιπρόεδρος και αυτόν ο πρεσβύτερος των παρόντων συμβούλων.

ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ κ. Δημήτρης Μπαλαφούτης καταστρατήγησε τις παραπάνω διατάξεις στο πρόσφατο Δ.Σ., στο οποίο αποχώρησε από την αίθουσα μαζί με τρία ακόμα μέλη της διοίκησης (Γκοτσόπουλο, Φλωράτου, Κουτρόπουλο), παίρνοντας μάλιστα μαζί του το σύστημα ηχογράφησης, τα πρακτικά και τις σφραγίδες της ΕΠΣΑ. Θυμίζουμε, ότι είχε κατατεθεί, από τις 11 Νοεμβρίου, αίτημα αναδιάρθρωσης των επιτροπών υπογεγραμμένο από τα 7 μέλη του Δ.Σ., το οποίο ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ο πρόεδρος να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη. Αυθαίρετα διέκοψε την συνεδρίαση, ενώ ΝΟΜΙΜΩΣ συνεχίστηκε το Δ.Σ. μετά την αποχώρησή του με προεδρεύων τον α’ αντιπρόεδρο Γιώργο Μαυροκολέα. Συνεπώς, οι αποφάσεις που λήφθηκαν στο Δ.Σ. που συνεχίστηκε με την παρουσία 6 μελών (Δανιήλ, Σαρρής, Χριστόπουλος, Πλώτας,Μαυροκολέας, Μπασκούτας) είναι καθ’ όλα ΝΟΜΙΜΕΣ και αναφέρονται στο σχετικό πρακτικό.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ

4/12/16